Här är det andra bullar!

Här är det andra bullar!
Semlan har många namn – Fettisdagsbulle, Fastlagsbulle eller Hetvägg, välj det som passar bäst. Den består av vetebulle, mandelmassa och vispgrädde. Serveras den därtill med varm mjölk att ösa över, ja då blir namnet som här - Hetvägg.
Kåserier20 februari 2021 kl 04.29

Låt hjärtat va’ me!

Låt hjärtat va’ me!
Alla Hjärtans Dag är en dag väl värd att firas. Tema för Målarna på Hietagården var naturligtvis ”ett hjärta” den här veckan.
Kåserier13 februari 2021 kl 05.52

Målarna med färg…

Målarna med färg…
Dukat för Målarna i biljardrummet på Hiertagården. Två gånger Fribeg – Ulla-Britta till vänster, Gullan till höger.
Kåserier6 februari 2021 kl 06.021

Skansen – en värld för sig

Skansen – en värld för sig
Bakom det gråa snödiset finns staden Stockholm. Sveriges huvudstad – och Skansen.
Kåserier30 januari 2021 kl 05.45

Att hålla tummen

Att hålla tummen
udy håller i träningen på Hiertagården. Här väntar Gullan och Birgit på att ljuset ska släckas ner och att yogapasset ska börja.
Kåserier23 januari 2021 kl 05.45

Granne med Nils Petter

Granne med Nils Petter
Här är Svensk Damtidnings matredaktion, Inger Grimlund, Maj-Britt Törnkvist med fotograf Robert Hansson i spetsen hemma hos TV:s filmexpert Nils Petter Sundgren på 70-talet. Då var hans matkunniga hustru Susanne är en säker matfixare även om hon gillade kulinariska äventyr. På bilden ”Susannes gyllene kyckling med dragonsås”.
Kåserier16 januari 2021 kl 05.20

Du kocken – finns recept?

Du kocken – finns recept?
Det tog tid innan boken blev färdig – men den blev färdig! Glad och stolt kan Björn Halling i dag bläddra i sin livs historia som kockarnas kock. En härlig läromästare för vår nya kockgeneration.
Kåserier5 december 2020 kl 05.24