Om Lidingö Nyheter

Lidingö Nyheter startade den 1 januari 2019 och tog över när Lidingösidan lade ned. Lidingö Nyheter är nyhetssidan för Lidingö. Vi bevakar stad och politik, kultur, näringsliv, natur, idrott, historia och mycket annat. Här finns debatten och kåserier om ön, evenemangstips, de bästa lunchställena, tips om ädla drycker och en mängd andra goda sidor.

Lidingö Nyheter försöker också bevaka det som händer på andra sidan bron, exempelvis byggandet i Värtahamnen och Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, eftersom det har inverkan på Lidingös boende och näringsliv.

Lidingö Nyheter har utgivningsbevis från PRV Tidningsregistret nr 31508. utfärdat av Myndigheten för press, radio och tv, vilket innebär att sidan har grundlagsskydd enligt Yttrandefrihetsgrundlagen.
Lidingö Nyheter är med i det pressetiska systemet.

Lidingö Nyheter ägs av Alinea Förlag, som drivs av Andreas Lindberg. Det finns ett tiotal skribenter och några fotografer knutna till Lidingö Nyheter. Dessutom har vi samarbete med företag och föreningar runt om på ön.

Foto: Inger Grimlund

Andreas Lindberg är ansvarig utgivare. Han har bott på ön (i samma hus!) sedan 1958 och hans bolag Alinea Förlag, som funnits på ön sedan 1955 (pappa startade det). Alinea förlag gör förutom Lidingö Nyheter, kund- och medlemstidningar, producerar böcker och konstruerar korsord(!).

Lidingö Nyheter är en religiöst och politiskt oberoende nyhetsförmedlare. Vår ledstjärna är att publicera nyheter som är relevanta och intressanta för Lidingöborna. Om exempelvis en ny lag träder i kraft som gäller hela Sverige kan det vara intressant för Lidingöborna, men det kan också bedömas vara allmängiltigt och bättre passa i andra medier. Det avgör redaktören.

Synpunkter är alltid välkomna. Skriv till info@lidingonyheter.se
Vi finns på facebook: https://www.facebook.com/lidingonyheter/ 
Alla artiklar som inte har en byline, vare sig det gäller text eller bilder, är skrivet eller redigerat och/eller fotograferat av redaktionen (vanligtvis redaktören).

Välkommen att delta i debatten

Om du har en åsikt eller idé som du vill sprida kan delta på våra debattsidor – klicka här. Redaktionen bedömer först om inlägget eller kommentarerna kan publiceras eller inte. Om du vill göra ett inlägg eller lämna kommentarer måste du underteckna dessa med ditt eget fullständiga namn. Normalt kommer kommentarer upp under dagen, ibland kan det dröja upp till ett dygn. Om ditt inlägg blir refuserat kan det bero på flera olika orsaker. Ämnet eller innehållet kan redan ha behandlats, kan sakna koppling till Lidingö eller tidningens inriktning.

Inlägg ska vara relevanta och gärna unika för Lidingöborna och rimma med Lidingö Nyheters publiceringspolicy. Vi accepterar inte innehåll som direkt angriper någon på grund av hudfärg, etnicitet, ursprung, religiös eller politisk tillhörighet, sexuell läggning, kön och sjukdom. Påhopp kring privatliv och familjeliv tolereras inte heller. Hatiska inlägg, kränkningar, mobbing eller texter som på annat sätt är olämpliga, till exempel svärord, går bort. Och vi vill att du skriver på svenska.

Håll en vänskaplig och god ton. Alla har vi olika åsikter – respektera det. Vad som passar avgör redaktören för Lidingö Nyheter.

Skriv gärna. Du är alltid välkommen att skicka aktuella texter och bilder från olika händelser och möten på ön. Ersättningen är ringa eller obefintlig. Rapportera gärna från föreningsmötet, idrottshändelsen eller kulturupplevelsen. 
Skriv kort så läser fler. Skicka materialet till info@lidingonyheter.se

Lidingö Nyheter görs till stor del ideellt. Annonsintäkter och gåvor är de främsta intäktskällorna. Intäkterna behövs för att betala de tekniska delarna, som domän, hemsidesprogram, tekniker, etc. Stundtals tar tidningen emot praktikanter i mån av tid och resurser.

Från 1 mars 2024 erbjuder vi även Premiumprenumeration. 
Men viktigast av allt: du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik!
Det kostar bara 29 kr i månaden, eller 295 kr/år. Swisha på 123 253 55 99 eller bg 440-4778. 

Klicka här för att prenumerera!

Företag och föreningar får också gärna bidra. För att det ska vara avdragsgillt kan vi fakturera prenumerationer eller annonser. Skriv till info@lidingonyheter.se