Om oss

Om Lidingö Nyheter

Lidingö Nyheter startade den 1 januari 2019 och tog över när Lidingösidan lade ned. Lidingö Nyheter är nyhetssidan för Lidingö, som försöker hålla sig ständigt uppdaterad. Vi bevakar politik, kultur, näringsliv, natur, idrott och mycket annat. Här finns debatten på ön, evenemangstipsen och en aktuell kalender plus en mängd andra goda sidor.

Lidingö Nyheter ägs av Alinea Förlag, som drivs av Andreas Lindberg. Det finns 15 skribenter och 5 fotografer knutna till Lidingö Nyheter. Dessutom har vi samarbete med företag och föreningar runt om på ön. 

Lidingö Nyheter försöker också bevaka det som händer på andra sidan bron, exempelvis byggandet i Värtahamnen och Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, eftersom det har inverkan på Lidingös boende och näringsliv.

Lidingö Nyheter försöker förvalta det goda arbete som Lidingösidan har byggt upp. Ännnu är det för tidigt att säga något om besökssiffror, men läs mer om det under fliken Om oss/annonsera

Lidingö Nyheter har utgivningsbevis från PRV Tidningsregistret nr 31508. utfärdat av Myndigheten för press, radio och tv, vilket innebär att sidan har grundlagsskydd enligt Yttrandefrihetsgrundlagen.
Lidingö Nyheter är med i det pressetiska systemet.

Lidingö Nyheter är politiskt och religiöst obunden och drivs av Andreas Lindberg som bott på ön sedan 1958 och hans bolag Alinea Förlag, som funnits på ön sedan 1955 (pappa startade det). Alinea förlag gör förutom Liding Nyheter kund- och medlemstidningar, producerar böcker och kontstruerar kokrsord(!). 
Synpunkter är alltid välkomna. Skriv till info@lidingonyheter.se
Vi finns på facebook: https://www.facebook.com/lidingonyheter/ 
Allt som inte har en byline på sidan, vare sig det gäller text eller bilder, är skrivet och fotograferat av redaktionen (vanligtvis redaktören).

Den som vill lämna kommentarer till artiklar och inlägg måste underteckna dessa med eget namn.

Skriv gärna. Du är alltid välkommen att skicka aktuella texter och bilder från olika händelser och möten på ön. Som ovna nämnts är ersättningen ringa eller obefintlig. Rapportera gärna från föreningsmötet, idrottshändelsen eller kulturupplevelsen. 
Skriv kort så läser fler. Skicka materialet till info@lidingonyheter.se

Lidingö Nyheter görs till stor del helt ideellt. Annonsintäkter och gåvor är de främsta intäktskällorna. Intäkterna behövs för att betala de tekniska delarna, som domän, hemsidesprogram, etc. Målsättnignen är att redaktören, skribenter och fotografer ska få en ersättning, om vi får tillräckligt med intäkter. 

Att läsa är gratis, men det är frivilligt att prenumerera. Vi vill gärna fortsätta att leverera nyheter utan att det kostar någonting. Men alla gåvor är välkomna, en rimlig slant kan väl vara 20 kr i månaden, eller 250 kr/år. Swisha på 123 253 55 99
(använd QR-koden i spalten här till höger) eller bg 440-4778. 
Stort tack för att du stöttar oss!

Företag och föreningar får också gärna bidra. För att det ska vara avdragsgillt kan vi fakturera prenumerationer eller annonser. Skriv till info@lidingonyheter.se