Lunchguiden

Här presenteras luncher på ett urval av Lidingö-restauranger och deras menyer under veckan. Vi har valt ut restauranger som har lunchmenyer med olika rätter under måndag till fredag. Uppdatering sker söndag kväll eller måndag morgon varje vecka. Ibland finns det restauranger som inte har lagt ut sin matsedel för veckan och då kan den gamla matsedeln ligga kvar, så kolla veckonumret!

Lidingö Saluhall

Skärsätra

I lunchen ingår alltid salladsbuffé, kaffe/té och dessert.
Dagens lunch kostar 100 kr mellan 10.00 och 11:00,
120 kr mellan 11.00 och 14.00. 1/2 portion 95:-
(L) = rätten innehåller laktos, (G) = rätten innehåller gluten,
(N)= rätten innehåller nötter, (Ä)= rätten innehåller ägg.

VECKA 17

TISDAG
Rödlök & kaprisfylld färslimpa med gräddsås, saltgurka och krossad potatis L
Örtstekt strömming med potatispuré och citrusbrynt smör GL

ONSDAG
Långbakad Kalvstek med rostade rotsaker och timjansmörsås L
Dijonbakad sejfilé med brynta champinjoner och potatisstomp L

TORSDAG

Wokad kyckling med heta grönsaker, cashewnötter och tagliatelle GÄ

Friterad flundrafilé med räkröra och kokt potatis GLÄ

FREDAG

Wallenbergare med klassiska tillbehör GLÄ

Laxburgare med ramslöksmajonnäs och klyftpotatis LÄG

VEGETARISK

Broccolibiffar med ratatouille Ä

SALLADER

Räksallad med avokado, ägg och Rhode Islandsås 179

Caesarsallad med rostad kyckling, bacon och krutonger 149

VECKANS KÖTT

Biff med kappa, bearnaise och persiljeslungad potatis Ä 199

VECKANS FISK

Halstrad laxfjärill med hollandaisesås och kokt potatis 189

SOPPA

  Krämig morotssoppa med rostad blomkål L 125

OMELETT

Omelett med räkor och dill 135


Alltid på Saluhallen (mån-fre)
Saluhallens köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka (L,G) 145:-
Lenrimmad lax med dillstuvad potatis (L,G) 159:-
Fisk & Skaldjursoppa med krutonger och rouille (G,L,Ä) 179:-
Toast Skagen 1/1 el. ½ (G,Ä) 190:-/145:-
Saluhallens cheeseburgare, högrev eller halloumi med sköna tillbehör (G,L,Ä) 155:-
Pannkakor sylt och grädde (G,Ä,L) 3 st 39:-/ 6 st 69:-
Biff Rydberg med senapscréme och äggula (Ä,L) 249:-

Firren

Lidingö centrum

Vecka 16

Veckans vegetariska
Falafel med gurkyoghurt, sojabönor och stekt tortilla

Måndag 15/4
Stekt torsk med mangosalsa och vonton serveras med limesås och rimmad gurka
Viltmästareskav med potatispuré och lingon

Tisdag 16/4
Stekt uerfilé med grönärtspuré ,rödbetor och kokt färskpotatis 
Kalv i dill med kokt morot och potatismos

Onsdag 17/4
Kantarellbakad flundra med skaldjurssås
Stekt svensk fläskkotlett på ben med champinjonsås och persilja stekt potatis

Torsdag 18/4
Firrens fisksoppa med krutonger och aioli  
Oxjärpar med gräddsås och lingon

Fredag 19/4
Långfredag = Glad påsk!

Brasseri Jernet

Vecka 16

MÅNDAG
Köttfärslimpa serveras m gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis 109 kr
Fisk och skaldjursgryta serveras med aioli och kokt potatis 109 kr

TISDAG
Raggmunkar med stekt fläsk serveras med lingonsylt 109 kr
Friterad torsk med remouladsås serveras med smörstekt haricot verts och kokt potatis 109 kr

ONSDAG
Viltskavsgryta serveras med mos och svartvinbärsgelé 109 kr
Ugnsbakad regnbågsfilé m dillmajonnäs, ärtor o kokt potatis 109 kr

TORSDAG
Skomakarlåda serveras med baconsky och mos 109 kr
Stekt strömming serveras m rårörda lingon, skirat smör o potatismos 109 kr

FREDAG
Stängt


Alltid på Jernet:
Dagens vegetariska 99 kr
Dagens pasta 99 kr
Köttbullar gjorda på kalvkött, serveras med gräddsås, mos, lingon, pressgurka 149 kr
Wallenbergare serveras med mos, ärtor, lingon och skirat smör 149 kr
Ceasarsallad 125 kr
Chevrésallad 125 kr
Pannkakor med sylt och grädde 89 kr

Golfrestaurangen

Dagens lunch kostar 115 kr och buffén kostar 105 kr, båda inklusive salladsbuffé, lättöl/saft samt kaffe och liten kaka

VECKA 16
 

Måndag:        
Syrliga isterband serveras med persiljestuvad potatis, inlagda rödbetor och senap.
Buffé: Kycklinggryta med grönsaker serveras med jasminris.

Tisdag:            
Fläskkarré med potatisgratäng, rödvinssås och tomatsallad.
Buffé: Stekt strömmingsflundra med gremolatamos, citron och gräslökscrème.

Onsdag:
Sejfilé med pestosås, rostade rotfrukter och syrad lök.
Buffé: Kryddstark korvstroganoff serveras med jasminris.

Torsdag:
Stekt flundrafilé med kräftskagen, kokt potatis och citron.
Buffé: Ärtsoppa med fläsk serveras med härstekta pannkakor, sylt och grädde.

Fredag:
Pankostekt kycklingfilé med soltorkadtomatsås, friterad bakpotatis och dragoncrème.
Buffé: Krämig fiskgryta med grönsaker och jasminris.

Vegetarisk
Friterade risbollar med sötpotatispuré och persiljecrème.  115: –

NYHET! Kolhydratsnål
Veckans lätta
Laxfilé med rostad blomkål och grönkål serveras med avokado- tomatsalsa.  115: –


Deli Italia

Hantverkshuset. Dagens lunch: 95 kr. Kl 10–14. 

VECKA 16

MÅNDAG
Köttfärslimpa serveras m gräddsås, rårörda lingon o kokt potatis 109 kr
Fisk och skaldjursgryta serveras med aioli och kokt potatis 109 kr

TISDAG
Raggmunkar med stekt fläsk serveras med lingonsylt 109 kr
Friterad torsk med remouladsås serveras med smörstekt haricot verts och kokt potatis 109 kr

ONSDAG
Viltskavsgryta serveras med mos och svartvinbärsgelé 109 kr
Ugnsbakad regnbågsfilé serveras med dillmajonnäs, ärtor samt kokt potatis 109 kr

TORSDAG
Skomakarlåda serveras med baconsky och mos 109 kr
Stekt strömming serveras med rårörda lingon, skirat smör och potatismos 109 kr

FREDAG
Stängt

Långängens gård

Öppet 11.00–16.00 Onsdag–fredag (och lördag–söndag)
119 kr inkl. gemischter salat, nybakat bröd, smör/färskost & kaffe el. kanna te.

VECKA 16

Onsdag
Viltskav med rårörda lingon och potatispuré. Toppas med friterad purjolök och syltad svamp.

Torsdag
Rödspätta Grenoble med kapriscreme, smörkokta betor och brynt smör.

Fredag
Nattbakad fläskstek med krispig svål. Serveras med ragu på borlottibönor & haricots verts.


Veckans Deli
Saltbakad rotselleri med smör och schalottenlöksslungad babyspenat, hasselnötter och getostcreme.

Dagens Soppa
Jordärtskockssoppa med äppelrökt sidfläsk & kallpressad rapsolja.


ALLTID PÅ GÅRN (159 kr)
Chevre chaud
Gårdsburgare
Köttbullar
Toast Långängen

Café O’Leo

Skärsätra. Öppet: 10-19.
Dagens lunch: 95 kr. 

VECKA 16
 

Måndag: 
Prinskorv och bacon, äggstanning, broccoli/spenatgratäng och kokt potatis

Tisdag:
Stekt strömmingsflundra med skirat smör och potatismos

Onsdag:
Spagetti bolognese

Torsdag:
Hemlagad ärtsoppa med rimmat fläsk, hemlagade pannkakor med sylt och grädde

Långfredag stängt

Påskafton stängt

Veckans vegetariska:
Champinjonfyllda crepes

Granduca

Breviks centrum, Södra Kungsvägen 240 
DAGENS LUNCH för 95 kr
Dagens lunch varje vecka måndag-fredag mellan klockan 09.00-15.00

Vecka 15
 

MÅNDAG

NASI GORENG med stekt ägg
STEKT FISKFILE med räk majonnäs, kokt potatis,citron
CACCIATORE Mozzarella, mild salami, champinjoner, paprika, purjolök
SPINACHI CON PROSCIUTTO Mozzarella, champinjoner,spenat,parma prosciutto skinka, basilika

TISDAG

RAGGMUNKAR med stäktfläsk,lingon. Att löksås, kokt potatis
MOZZARELLA KYCKLING med tomatsås, ris
ORTOLANA Mozzarella, champ.,tomater, grillad paprika,  zuccini,aubergine, rödlök, oliver och färsk basilika
MEZZA  LUNA  Den inbakade halvan: mozzarella, skinka. Andra halvan: mozzarella, prosciutto, rucola, olivolja

ONSDAG


PASTA PENNE MED FLÄSKFILÈ  i gorgonzolasås, tomater
OXJÄRPAR med gräddsås,lingon, kokt potatis
PIZZA DIAVOLO Mozzarella, rödlök, tomater, peperocini, starksalami och chiliolja
DI  POLLO Mozzarella, kycklingfilé, purjolök, grillad paprika och  rucola

TORSDAG

PASTA MED KÖTTFÄRSSÅS
UGNSGRILLAD LAX med avokado cremè, kokt potatis
CALZONE   Inbakad: Mozzarella, skinka
POMPEIMozzarella, skinka, hand skalade räkor

FREDAG

GLAD PÅSK!