Full styrka på bron

Full styrka på bron
Lördag vid solnedgången. MSS-en har sänkts och de två sidorna har särats. Lodbrok är i färd med att lyfta bort de röda tvärbalkarna på brodäcket, som MSS-en hängt i. Den blå pumpmasten (betongpumpen) som varit monterad på MSS-en är demonterad och ligger på däcket strax hitom de röda tvärbalkarn
Lilla Lidingöbron18 januari 2022 kl 05.143

Arbete på bron som inte synts

Arbete på bron som inte synts
Vid slutet av trettondedagsveckan är det dags att avsluta arbetet. Ett par man syns vandra mot landfästet Islinge hamnväg. Ett tunt snötäcke ligger över hela bron.
Lilla Lidingöbron11 januari 2022 kl 05.09

Nu kan man gå över bron

Nu kan man gå över bron
Vid veckans slut har all större gjutning för huvudbron och gång- och cykelbron avslutats. Man kan nu gå hela vägen från Ropsten till Islinge hamnväg på bron (om man har tillträde!). De senast gjutna brodäcken är väl inpackade för att betongen ska brinna/härda under bra förhållanden. Solen sänker sig ned, och allt ser rofyllt ut.
Lilla Lidingöbron21 december 2021 kl 05.014

Förberedelser för brogjutning

Förberedelser för brogjutning
Under måndagen är man snabbt igång med armering av huvudbrons vägbana.
Lilla Lidingöbron14 december 2021 kl 05.402

Gjutning i kyla

Gjutning i kyla
Vid fredagens skymning bidrar det tunna snötäcket till ett dämpat lugn över byggarbetsplatsen. I förgrunden, nedanför bilbron, syns området som kommer att bli ett torg omgivet av gång- och cykelbro. På torget kommer "Vindarnas tempel" att placeras efter antikvarisk renovering.
Lilla Lidingöbron7 december 2021 kl 05.55

Vindarnas tempel till renovering

Vindarnas tempel till renovering
Under onsdagen flyttas "vindarnas tempel" för antikvarisk restaurering. Man lyfter försiktigt på spiran för att se hur infästningen är gjord.
Lilla Lidingöbron30 november 2021 kl 05.014

Nya Brogrenen i fokus

Nya Brogrenen i fokus
Solen har gått ned. Klockan närmar sig fem, och ännu återstår ett par timmars broarbete i strålkastarsken.
Lilla Lidingöbron23 november 2021 kl 05.062

Nära ett möte vid Brogrenen

Nära ett möte vid Brogrenen
Vid veckans slut har den gjutna delen av gång- och cykelbron täckts in av plast och mattor, för att inte däcket ska härda för snabbt eller frysa vid kall väderlek. Från båda håll bygger man sig närmare mötet vid blivande brogrenen (stöd 10) med brädform och armering. På bilden anar man också, att brädformen i brospann nio viker av i en svag båge för att så småningom ansluta till den blivande spårbron.
Lilla Lidingöbron16 november 2021 kl 04.592

Första novemberveckan vid bron

Första novemberveckan vid bron
I början av veckan pågår omfattande armering av gång- och cykelbrons farbana samt det blivande torget. I brospann nio byggs den nya formen upp. MSS-en har skjutits fram, men de två halvorna har inte skjutits ihop ännu. Solen har gått ned, och man arbetar i strålkastarsken.
Lilla Lidingöbron9 november 2021 kl 05.162

Sista oktoberveckan vid bron

Sista oktoberveckan vid bron
Vid veckans slut är en stor del av armering gjord för gång- och cykelbrons farbanor samt för torget nära Islinge hamnväg. Brädformen för fortsättningen fram till blivande brogrenen (stöd 10) byggs vidare. Likaså börjar man bräda in en del av formen för brospann nio fram till brogrenen, samtidigt som vissa delar fortfarande rivs.
Lilla Lidingöbron2 november 2021 kl 05.501