Bron veckan före pingst

Bron veckan före pingst
"Vindarnas tempel" kompletteras vartefter med målning och belysning. Montering av LED-slinga under sittbänken är inte den mest bekväma arbetsplatsen.
Lilla Lidingöbron30 maj 2023 kl 03.543

Större och mindre kompletteringar på bron

Större och mindre kompletteringar på bron
Plexiskivorna monteras på "Vindarnas tempel". De är frostade och vid monteringen täckta av skyddsfolie. Samtidigt pågår målning av fönsteromfattningarna på byggnadens utsida (syns genom fönstret).
Lilla Lidingöbron23 maj 2023 kl 03.282

Varm andra majvecka på bron

Varm andra majvecka på bron
Arbetet med "Vindarnas tempel" fortsätter. Från början tänktes välvda plexiskivor mellan de fyra pelarna i bild. Nu ska två skivor monteras mellan pelarna, där dragstagen finns. Skivor och stag ökar byggnadens stabilitet. Karmarna i mittpartiet skruvas därför bort.
Lilla Lidingöbron16 maj 2023 kl 03.052

Första majveckan vid bron

Första majveckan vid bron
Det pågår nu aktiviteter vid "Vindarnas tempel". Ställningar är resta runt byggnaden. Bland annat ska el till belysning dras in. Runt hela podiet monteras pollararmaturer. I bakgrunden ...
Lilla Lidingöbron9 maj 2023 kl 04.195

Arbete inuti och utanpå bron

Arbete inuti och utanpå bron
Vid veckans slut. Urspårningsräls är lagda. En hel del arbete återstår med signalsystemen. Några större pråmar har sedan en tid legat förtöjda vid brofästet Torsvik i avvaktan på, att tågtrafiken stängs av. Viss handledsbelysning saknas. Det är i partier, där särskilda mått på armaturer krävs.
Lilla Lidingöbron2 maj 2023 kl 04.05

Fokus på el och signalsystem

Fokus på el och signalsystem
Det pågår arbeten med el på flera ställen. Ibland bryts strömmen, och man måste arbeta vidare med pannlampa. Här i det stora tråget.
Lilla Lidingöbron25 april 2023 kl 04.10

Veckan efter påsk vid bron

Veckan efter påsk vid bron
Vy från sen eftermiddag, lördag. Alla räls, som ska neutraliseras (400 meter av den långa raksträckan på huvudbron), är neutraliserade. En stor del av kurvan på spårbron har fått urspårningsräls. Hela spårområdet har städats. I samtliga tråg pågår arbeten med elinstallationer. Fundamentet till pelare 11 (skymtar där kurvan till Brotorget börjar) har med hjälp av dykare "snyggats till" med undervattenscement.
Lilla Lidingöbron18 april 2023 kl 04.282

Påskveckan på bron

Påskveckan på bron
Under ena rälsområdet har man hyvlat, slipat och rengjort betongen. Under måndagen läggs rälsen tillbaka.
Lilla Lidingöbron11 april 2023 kl 03.543

Först kuling och snöfall, sedan sol vid bron

Först kuling och snöfall, sedan sol vid bron
Bild 1. Ingångsbild. Måndag. Styv och hård kuling med kraftigt snöfall. Vindar från norr. Ute på bron känns det, som att man befinner sig i en vindtunnel. Hög terräng på båda sidor, broar som vindarna ska trycka sig igenom.
Lilla Lidingöbron4 april 2023 kl 04.47

Sista gjutningen och mycket mer på bron

Sista gjutningen och mycket mer på bron
Torsdag eftermiddag. Man har gjutit under spåren till och med övergångskonstruktionen (det vill säga både på landfästet och på spårbron). Gjutningen ligger nu skyddad av blå presenningar. Tågens ledningsstolpar är monterade fram till den höga vägbron. Uppe till höger i bild läggs urspårningsräls på huvudbrons spårdel.
Lilla Lidingöbron28 mars 2023 kl 04.281