Surfare älskar Fågelöudde

Fågelöudde är vindsurfarnas favoritplats på Lidingö. Hitt kommer surfare från hela Stockholmsområdet.
Lidingö9 juni 2019 kl 05.32

Fågelöudde är vindsurfarnas favoritplats på Lidingö. Här samlas man, både avancerade och mindre avancerade surfare, framförallt när vindarna kommer från väst eller ost. I det smala gattet mellan Fågelöudde och Bogesundslandet ökar då vindhastigheten, och man får härliga turer fram och tillbaka över Askrikefjärden. Det finns parkeringsplatser nära, gräsmattan nedanför parkeringen är perfekt för att rigga på och av, det är lätt att komma i och upp ur vattnet. Och man stör inte de badande.

Denna fredag var ett tiotal vindsurfare på plats.
Markus Fransson bor i Årsta. Han kommer hit ofta och har surfat här sedan i februari. "Man kör fyra till fem timmar varje gång, om vindarna är som idag. Det är perfekta förhållanden här, och det är lättillgängligt".
Markus hade tänkt att rigga av. Men så kom en vindstöt, och han kunde inte låta bli att köra ytterligare några varv.
En nöjd surfare kommer in för "landning"...
...Det här är Canan Sävlind, boende i Trångsund. När hon hörde att fotografen kommer från Lidingö Nyheter sken hon upp: "Den hemsidan läser jag ofta".
Gräsmattan nedanför parkeringsplatsen är bra när man riggar på och av. Lite senare på säsongen kan man av segel och brädor få intrycket av, att en mängd färggranna jättefjärilar har landat.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *