När får vi laddstolpar?

Debatt16 november 2022 kl 04.336
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Michael Karlsson

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/lidingo-maste-vara-solidariska-och-bygga-sol-och-vindkraft/
  Nu är vintern här och priserna på el och fjärrvärme ökar kraftigt- men BENSINPRISET SJUNKER-UTAN STATLIGA SUBVENTIONER ! I dag skriver DN att Teslas laddpris f.n.ligger runt 5.50 kronor/kwh. Det blir c:a 11 kronor/mil vilket är samma kostnad som för en bensinbil som drar 0,5 liter/mil.
  Bensin finns överallt men laddningen med el skapar många problem. I ett läge med en skrämmande elbrist varför skall skattepengar betala laddstolpar ? Bromsa omställningen och att rädda Sveriges ekonomi för då kriget i Ukraina är slut kommer energipriserna att sjunka drastiskt och vi kan snabbt bli världsledande i omställningen till el !

  1. Bensinpriset fortsätter att sjunka och bensinen kostar i dag 18.54 kronor/liter, precis vad jag förutsåg ovan. I dag får vi betala 5 kronor/KWH för elen och prognosen är skrämmande. I morgon stänger Oskarshamnsreaktorn och kylan består. Alla är tydligen handlingsförlamade. Varför skjuter man inte upp 9-dagarsstängningen tills vädret blir varmare ? Varför gör inte Sverige som Schweiz som planerar stopp för elbilar om alternativet är nedstängning av el ?

   1. Just i dag på Nobeldagen , då vi skall spara som mest, kommer arrangemangen att medföra stor elförbrukning. Samtidigt är det högtryck på restauranger, nöjeslivet, kyrkor , konserter och fester. Nog är det svårt att ta till sig att de som sitter hemma och de fattigaste är de som skall förhindra en total nedstängning. Använd inte elbilar och elfordon nu då det är kris !
    https://www.lidingonyheter.se/lidingo-far-nast-mest-stod-for-laddplatser-i-landet/

    1. Det kan inte vara lätt att ge sig på långresor med elbil under dessa hårda vintertider. Jonas Fröberg skriver i dag i DN Motor att resan 65 mil från Umeå till Stockholm tog 12,5 timmar istället för 8, med eltankningar i Örnsköldsvik, Sundsvall. Tönnebro, Gävle och Uppsala. Fabrikantens uppgift om 1,8 kilowatt per mil blev istället 3,4 ! Med elpris 6,50 kronor/kwh blir det en milkostnad på drygt 22 kronor. Det är dyrare än nästan alla bensin- och dieselbilar !
     Rätta mig om jag har fel !

 2. Jag uppfattar att insändarförfattaren inte efterfrågar snabbladdare, utan vill ha laddmöjlighet då bilen parkeras under natten. Det rörliga priset på det är som sämst en tredjedel av exemplet med teslas snabbladdning.
  Dessutom, en elbil i samma storleksklass som en bensinbil som drar 0,5 liter drar inte 2 kWh/mil utan snarare 1,4. Med publik långsamladdning blir det en milkostnad under 5 kronor.

 3. Sant är jag efterfrågade just laddstolpar där man bor dvs parkerar över natten. Och i höst har det varit minus priser vissa timmar under natten för vårt elområde.
  Sant är att snabbladdare kommer kosta mer per Kw. Bensinstationer och andra tar den rollen och kommer ta mer betalt. Men där tankar man bara då man är ute på långresor. De flesta bilresor är korta, för shopping och jobbet.

  Viktigast för priset är att hantera det faktiska monopol som uppstår där man bor. Jag kan ju inte parkera 5km längre bort för dem laddstolpen är billigare för min nattparkering och laddning. Det är det viktigaste uppdraget kommunen har för oss som parkerar vid kommunens trottoarer.

  Viktigast är

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *