KD-listan inför valet är klar!

Stad & Politik18 februari 2022 kl 07.021

Kristdemokraterna på Lidingö genomförde sitt årsmöte torsdagen den 17:e februari. Bland annat fattades ett enhälligt beslut om valsedel inför höstens kommunval. Listan toppas av Carl-Johan Schiller, Bo Brismar, Erica Magnergård, Fredrik Ekman, Kristian Cornell och Emilia Waldenskiöld.

– Jag tackar medlemmarna för förtroendet och ser fram emot att möta Lidingöborna i valrörelsen för att prata om våra förslag till förbättringar av Lidingö. Ett av de viktigaste områdena under nästa mandatperiod blir att vässa klimatarbetet på Lidingö. Efter 20 års förseningar har nu KD drivit igenom dagvattendammar vid Kyrkviken för att rena vattnet och skapa en levande vik. En annan viktig fråga är fler laddplatser för elbilar i våra flerfamiljsområden och att våra stora naturområden ska bevaras, säger Carl-Johan Schiller

– I kölvattnet av pandemin vill vi storsatsa på äldreomsorgen på Lidingö. Fler välutbildade undersköterskor ska anställas på våra särskilda boenden och inom hemtjänsten så att alla våra äldre kan få en värdig omsorg med hög kvalitet och god kontinuitet. Samtidigt vill vi skapa fler boende för äldre och göra biståndsbedömningen mer generös. Färdtjänsten på Lidingö ska också förbättras så att beställd bil kommer i tid, säger Bo Brismar.

– Att fortsätta satsa på förskolan är att investera i vår framtid. Jag har själv erfarenhet från att vara ordförande från ett föräldrakooperativ inom förskolan och vet hur viktigt det är med goda tillskott varje år för att attrahera de bästa pedagogerna och säkerställa små barngrupper. En annan viktig fråga för mig är att respektera äganderätten och att fastighetsägare på Lidingö ska kunna utveckla sin fastighet utefter vad man själv önskar, säger Erica Magnergård.

Kristdemokraterna på Lidingö kommer inte lova allt åt alla utan fokuserar på välfärdens kärna samt miljö, klimat och goda möjligheter för öns föreningsliv. Sammantaget har skatten sänkts med 80 öre under de senaste åren vilket är positivt. Under kommande period avser vi att lägga pengarna på verksamheterna, och inte sänkt skatt för att öka kvaliteten där den i dag inte är bra nog.

– Det viktigt med politiker som fokuserar på sakfrågorna och kan nå breda och stabila uppgörelser. Vi kristdemokrater är redo att axla det ansvaret, avslutar Carl-Johan Schiller.

Kommentarer

  1. https://www.lidingonyheter.se/riv-huset-ravinen-22/
    https://www.lidingonyheter.se/fullfolj-renoveringsbeslutet-betraffande-zetterbergsdammen/

    Nu är det dags att redovisa vad Kristdemokraterna gjort under mandatperioden för att få förnyat förtroende. Först var det skammen med orimligt höjda löner ”för att ta bättre beslut.” Sedan blev det skandalen med Ravinen 22 där Carl-Johan Schiller lovade krafttag mot skändningen av ekarna från polisen och skadeståndskrav i 3-miljonersklassen. Sedan tystades allt ner i symbios med polisen.

    Då det gäller Zetterbergsdammen så har renoveringen beslutats och stoppats ett antal gånger. Det har också varit Carl-Johan Schillers bord och uppenbarligen har inte kompetensen räckt för att hantera experter och tjänstemän vilket framgår av länken. För att slippa en svekdebatt har man nu tvingats börja med dagvattnet mot kyrkviken utan att projektet med alla inblandade och bidrag är klara och inte blir det innan valet.

    Det är nog många fler än jag som är kritiska till hur den styrande kommunledningen skött sig under mandatperioden. Det mesta pekar mot en kraftig konfrontation vid valet i september !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *