Fredrik Vinstock: garaget i Larsberg

Debatt30 juni 2021 kl 11.567
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Fredrik Vinstock, ordförande (m) Miljö- och Stadsbyggnadsnämnden

Kommentarer

 1. Tack Fredrik för ett utmärkt förtydligande och för att du för en klok byggpolitik!

 2. Tack Fredrik för denna klargörande redovisning. Jag instämmer med Johan Mähler och beundrar dig för att du försöker att du orkar kämpa mot osunda maktstrukturer som fört Lidingö i helt fel riktning. Det var synd att du för sent kom in i bilden för att stoppa främst de senaste 10 årens galenskaper som finns redovisade i andra trådar.

 3. Noterar att mitti felaktigt skrivit att JM driver det projekt som här debatteras (rättelse kommer).

  JM AB är en av nordens största bostadsutvecklare och har (sedan 1965) inget med John Mattson Fastighets AB att göra. JMs VD heter Johan Skoglund och bolaget är noterat på Nasdaq OMX Large Cap. JM har bl a ansvarat för utvecklingen av Lidingös nyaste stadsdel Dalénum.
  John Mattson Fastighets AB är ett välrenommerat, men betydligt mindre, fastighetsbolag med en verksamhet kopplad bl a till hyresfastigheter i Larsberg, Lidingö. Företagen har en gemensam historik men sammanblandningen mellan dessa två helt skilda företag är olycklig eftersom båda verkar på Lidingö. Lite som att blanda ihop Scania med SAAB!

  Jag är stolt över det som JM har bidragit med under alla år; Östra Rudboda, Finedal, Brevik, Sticklingehöjden, Lidingö Centrum, Karins Allé och Dalénum för att nämna några. Tycker även att John Mattson skall vara mycket stolta över sitt Larsberg, ett bostadsområde som byggdes med en kvalité som var något alldeles extra på den tiden det begav sig, dessutom förvaltat och förbättrat på ett föredömligt sätt under drygt 50 år!

  Lidingö är fantastiskt och det är variationen som gör vår ö unik. Vi måste fortsätta att förvalta men vi måste även våga förnya och förbättra för att inte helt stagnera. Tror inte att någon önskar sig ett Lidingö exakt som det såg ut 1980 och det är absolut inte läge att låsa sig vid 2020!? Utvecklingen måste fortsätta och det bör ske i takt med tiden. Dalénum är det senaste exemplet och det finns andra områden som bör tas om hand på liknande sätt. Gamla p-däck, uttjänta industrier, övergivna platser, det finns en hel del att göra. Jag hoppas genom JM kunna bidra till ett ännu bättre Lidingö och jag är övertygad om att andra ansvarstagande företag, i likhet med politiken, har precis samma ambition.

  Trevlig sommar! / Olof Pettersson Herold, JM AB

 4. Fredrik, jag måste fråga, vilken är anledningen till att byggpolitiken ändrats så pass drastiskt på 10 år?

  Uppfattar du att medborgarna bidragit till denna diametrala förskjutning?

 5. ”Det är naturligtvis inte ett alternativ att garaget ska fortsätta att se ut som det gör nu”

  John Mattson kanske skulle ta och se efter parkeringshuset/garaget lite bättre då kanske? Att fastighetsägaren inte valt att se efter denna byggnad ger ett oseriöst intryck för framtida hyresgäster i Larsberg.
  Ska man riva garaget, var ska då alla bilarna ta vägen? Ska alla kanske börja cykla? Fungerar det på vintern, i snöstorm, i minus 20, också?

  Rusta upp garaget istället! John Mattson – Ta ansvar och visa respekt gentemot de som redan bor i Larsberg och behöver plats för sina bilar och dylikt!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *