Dispens om strandskydd prövas

Bilden visar totalytan som kommer att behöva tas i anspråk. Bilden visar även nuvarande arrendeområde för EGAB.
Stad & Politik13 juli 2020 kl 06.194
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Det är hela tiden samma krafter som blockerar en sund disponering av vår fantastiska natur. Omsorgen om naturen förblindar klarsyn och utveckling.
  Det är samma krafter som satte stopp för södra huvudleden mellan Skärsätra och Högberga och påstod att det skulle bli en naturkatastrof för Kottlasjön. Det var en total bluff som tvingade fram jättesatsningen på Lidingöbanan,skandalen med spårvagnshallarna och det påtvingade bygget av Lilla Lidingöbron.

  Nu används samma tillvägagångssätt för att hindra denna rimliga disposition av ett område som skulle förvandla ett outnyttjat område till att bli ett lyft inte bara för golfare utan för oss alla som ser potentialen i hela detta område med många olika möjligheter.

  Jag är oerhört trött på politiker, tjänstemän och lobbygrupper som istället för att samarbeta och se helheten låter paragrafer, myndigheter och domstolar lägga ribban utifrån paragrafer och utan att använda sunt förnuft. Dalenum och alla bygglådor är en skamfläck. Använd omsorgen om naturen till att reda upp Iranska Ambassaden, Söderås och skandalbygget Ravinen 22 ! I det sammanhanget är lösningen för EGAB rimlig och önskvärd.

  1. Uppskattar att du skriver Anders! Tyvärr ser det ut som om denna lösning går förlorad. Jag tänker inte gå in på detaljer kring det i detta forum. Vansinnigt tråkigt då det kommer påverka skidor, rodel och golf. Dessutom områdets total utveckling på lång sikt. Det är ganska enkelt, kan vi inte utveckla kan vi heller inte investera.

 2. https://www.lidingonyheter.se/riv-huset-ravinen-22/
  Jag blir oerhört ledsen då jag ser hur också Johan får kämpa mot väderkvarnar ! Jag tog i dag en cykeltur förbi Kyrkvikens båtklubb, genom kyrkogården mot Lidingö Segelsällskap och upp i skogen mot Koltorp och Boviksgården längs Kyrkviken. Det är en underbar och högt liggande skogsstig med utsikt över Kyrkvikenpassagen.

  Då man kommer ner från skogen tar det underbara slut. Övergiven mark med högt gräs och en knappt gåbar smal stig fortsätter i ett sunkområde med en metersbred smal träspång som mynnar mot hästhagen. Att EGAB vill ta på sig att försköna detta område borde alla ställa upp på. Naturligtvis måste man närmast stranden göra en attraktiv promenadväg. Det har kommunen totalt försummat vilket har förslummat hela det området.Det syns att nästan ingen går där- för cykla är omöjligt. Det är ett krav att alla beslutsfattare gör syn på platsen. Då borde samsynen vara klar !

  Det som verkligen upprör mig är jämförelsen med länken beträffande Ravinen 22. Stenrika kan göra vad som helst och t.o.m. bli uppbackade av kommunens tjänstemän, politiker och domstolar !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *