Efter mycket skadegörelse: ”vi vill ha en ökad polisnärvaro på ön”

Efter en sommar av skadegörelse yrkar Lidingös golfklubbar för en större polisiär närvaro på Lidingö. Från vänster: Anders Green, Johan Mihkelson Ringqvist, Adam Carlsson. Foto: Elvira Dietmann
Lidingö7 augusti 2020 kl 05.342
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

  1. Nu får man veta sanningen! Inte nog med att Ekholmsnäs Golf drabbats av detta. De får också kämpa mot tjänstemän, vänsterpolitiker och naturvänner som gör allt för att stoppa deras planer på att satsa pengar på utveckling och att ta i anspråk och snygga upp ett oanvänt sunkigt område vid stranden. Det gränsar till Ekholmsnäs Gård som har avspärrat för allmänheten sedan många år. Stenrikas privillegier försöker man inte ens stoppa !

    Polisen bryr sig inte om Lidingöbornas värsta problem utan ingriper bara om det hänt något. Problemen för Ekholmsnäs Golf och andra problem som tagits upp av Lidingö Nyheter och Mitt i Lidingö borde ha tagits upp av våra lokalpolitiker med krav på polisens åtgärder.
    Istället har det varit total tystnad framför allt senaste halvåret. Det går bra att skylla på Corona och bristande resurser trots att 1000 poliser utbildas varje år. Man tog ifrån oss 45 poliser och Lidingö växer men inga argument biter på polisledningen.

    Polis och kommun gör ingenting åt bostadsinbrott och stölder av bildelar som nu ökar igen, ungdomsgäng, drogade biltjuvar och återfallsbrottslingar på fri fot, stulna cyklar och mopeder, klotter och skadegörelse på lekparker och parker, välta bajamajor, övergivna cyklar kundvagnar och annan bråte, nedskräpade sopstationer, trafikproblem vid Fågelöudde, sabotaget mot träden nedanför Ravinen 22 vid Islingeviken m.m. Hur länge skall vi klara oss från bränder som drabbar barn och ungdomar senast i Lund och Täby ?
    Polisen nämner inte ett ord om detta utan fokuserar nu i semestertider på medborgarkontakter i våra centra tisdagar kl.10-12. Det är närmast patetiskt att dessa kontakterna har man tänkt skall ligga till grund för medborgarlöften och samarbetsavtal med kommunen inför nästa år ! Detta är en strategi att försöka lura Lidingöbor och kommunalråd att skriva på ett samarbetsavtal som i stort sett inte tillmötesgår någonting av Lidingöbornas förväntningar.

  2. Det är inte bara golfbanorna som blir vandaliserade. Det är likadant på boulebanorna i Bodal.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *