Vinstock (M) kritiseras i Bromma

Stad & Politik6 september 2021 kl 05.087
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/riv-huset-ravinen-22/
  Detta var en ovälkommen nyhet. Jag trodde verkligen att Fredrik var kulturidealist och ”hade rent mjöl i påsen.” Naturligtvis blev jag betänksam då han inte tog itu med Ravinen 22 men drog slutsatsen att han ansåg det loppet kört.

  Fortfarande står Ravinen 22 som ett skräckinjagande skal och de utsatta grannarna har en omöjlig situation. Deras hus går inte att sälja och värdet ha sjunkit kraftigt p.g.a. konflikten. Ägaren har också andra strider att utkämpa och ingen vågar fullfölja bygget p.g.a. stridigheterna och att tidigare enteprenörer inte fått betalt.

 2. På Lidingö kan minsta förändring av en fastighet störa Vinstocks egen utsikt. I Bromma – och i synnerhet när han själv kan tjäna pengar på saken – är det däremot OK att förvanska kulturhistoriskt intressanta hus hur som helst. Är det så man ska tolka hans agerande?

  Nej, någon risk för jäv föreligger säkert inte, men som politiker bör man även akta sig för att skada det förtroende andra har för en själv och för det parti man representerar.

 3. Nu börjar Lidingö Nyheters valrörelse. Näringslivet (dvs Lidingö Nyheter) vill ha ökat byggande. Det vill inte Vinstock eller M. Räkna med att Lidingö Nyheter fortsätter att smutskasta för att försöka styra valutvecklingen. Denna artikel är allt igenom inget annat än en skvallrig partsinlaga. Pinsamt Lidingö Nyheter!

  1. Du måste fått allt om bakfoten.
   Här handlar det om förvanskning av en byggnad med särskilt kulturhistoriskt värde i Trädgårdsstaden Bromma! Vinstock värnar om miljön på Lidingö samtidigt som han, för egen vinning, bidrar till denna förvanskning i grannkommunen!
   Skrämmande dubbelmoral, särskilt med tanke på att han är ordförande i Miljö- och Stadsbyggnadsnämnden på Lidingö

  2. Det är inte helt snyggt om Johan Mähler i kommentaren ovan är moderaten Johan Mähler som sitter i utbildningsnämnden och smutskastar media för att granska en Moderat.
   Är inte medias roll att granska den politiska makten?
   Man blir lite nyfiken på om barnen på Lidingö får lära sig något annat…

   Som Johan Mähler skriver så säger sig Vinstock värna historisk bebyggelse men agerar själv inte i enlighet med det. Det kanske har skvallrats om det inom moderaterna tidigare, men för oss andra var det ny och relevant information.

 4. http://lidingosidan.se/debatt/debatt-radda-kulturella-bostadskvarter/?q=Byggl
  I denna länk och senare kan man se hur symbiosen mellan kommunerna och MÖD (Mark och Miljööverdomstolen) bara ser till lagens bokstav och fullkomligt bortser från sunt förnuft hos vanliga människor. Experter, jurister och politiker har ett övertag som ingen orkar övervinna.

  Det leder också till att liknande fall bedöms olika. Fallet Enskede Gård borde ha blivit prejudikat men så ser det inte ut på Lidingö och Bromma. I min närhet vet jag flera som just nu kämpar mot den nya bygglovschefen och dennes medarbetare som förskjuter igångsättning med svåra praktiska och ekonomiska problem som följd. Den förenkling som man påstod sig ha infört kanske gäller i banala fall men i övriga verkar de vara förödande.

  Då man ser hur Gert Wingårdh och Fredrik Vinstock bor får man inget förtroende för hur de uppenbarligen vill bygga för andra !

 5. Jag väljer att tro att Vinstock nu kommit på bättre tankar. Dessutom gick väl bygglovsärendet slutligen igenom? Särskilda regler gäller inte för politiker.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *