VAD HÄNDER MED FORESTA?

Foto: Lidingösidan
Näringsliv9 november 2023 kl 05.164

Vi har fått många förfrågningar om vad som händer med Foresta, på Herserudsvägen 22 - byggnaden som står som profil och välkomnande när man åker över bron mot Lidingö.

Efter samtal med ägarrepresentanter gäller följande: Scandic Foresta Hotell har redan avslutat sin verksamhet på Foresta och kontraktet går ut vid årskiftet. Just nu pågår en intensiv process att hitta en ny hyresgäst inom hotellbranschen, eftersom byggnaden är klassad för det ändamålet.

Ägarna har ansökt om att göra Foresta till ett seniorboende men förra sommaren fick de ett nej från den politiska ledningen.

Medan arbetet med att sluta avtal med ny hyresgäst, vilket man hoppas ska ska vara klart innan årsskiftet, pågår grundläggande renoveringar, såsom stambyten, ventilation, tak etc..

Kommentarer

  1. Rädda Foresta!
    Vi behöver en ”finkrog” på Lidingö – jag minns när vi åt familjelunch på Foresta när kära släkten hälsade på . Det var länge sen, men ett kärt minne, linnedukar, blommor och levande ljus!

  2. Minns när jag jobbade i kiosken som tillhör hotellet. En vän arrenderar den och jag t.o.m bodde där ibland sov över och kunde gå in på hotellet och gymma duscha och bubbla i den grandiosa bubbelpool de hade då på 80talet. Många kända ansikten dök upp och flera ambassadörer som fick sina tidnigar därifrån kom på besök. Det var fina tider om jag hade råd skulle jag arrendera hotellet då jag arrenderade Tullhuset på Dalarö för en tid sedan och ville utöka verksamheten till hotell och spa precis som Fortesta men ibland har man med snäva illusionslösa 8idioter att göra så det räckte bara till en säsong.

  3. Våren 1977 bodde Pelé på Foresta. New York Cosmos var i Stockholm för en match mot Stockholms Alliansen. Jag och en klasskompis skolkade några timmar och gick upp och knackade på Pelés hotelldörr. Svårare än så var det inte på den tiden.

  4. Vill minnas att vi var några småknattar som i slutet av 50-talet kunde köra lådbil i p-garget från entrén och komma ut längst ner på Solstigen då de pågick en om- eller utbyggnad. Vore roligt om någon beskrev historien om allt från finrestaurang, bridgetävlingar, diskotek, pub o s v.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *