Stora planer för Foresta

Hotell Foresta blir Villa Foresta.
Lidingö13 december 2023 kl 17.103

Hotell Foresta blir nu Villa Foresta. Lidingö Nyheter fick träffa Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection (SMS) och representanter för fastighetsägaren Altira AB, för att höra om framtiden för Foresta.

Från och med den 1 januari kommer Villa Foresta bli en del av Stockholm Meeting Selection. Företaget, som ägs av Lidingöbon Torbjörn Blomqvist driver elva olika destinationer, bland annat Bosön och Villa Lovik på Lidingö och nu även Villa Foresta. Kontraktet löper på 15 år.

Stockholm Meeting Selection har stora framtidsplaner för den 113 år gamla byggnaden. Tanken är att göra Villa Foresta till ett destinationshotell och konferensanläggning, med ett spa, vinterträdgård och en restaurang som serverar mat och dryck av hög kvalitet.

– Man ska åka hit för att vilja vara här. Nu är tanken att väcka upp den här pärlan och få den att glittra, säger SMS ägaren Torbjörn Blomqvist.

Byggnadens historia ska uppmärksammas i ombyggnationen, därför återtas det ursprungliga namnet Villa Foresta. Wilhelmina Skogh lät bygga Foresta som privatbostad, därefter fungerade det som först restaurang och sedan 1957 hotell. Wilhelmina Skoghs liv har inspirerat Stockholm Meeting Selection inför de nya planerna. Hon döpte fastigheten till det italienska ordet för hennes efternamn, skog - foresta på italienska, därav namnet Villa Foresta, med inspiration av skogen och Italien. Därför kommer det bland annat att skapas en vinterträdgård som tanken är ska vara lika attraktiv på vintern som på sommaren, med fokus på skog, natur och Italien.

Stockholm Meeting Selections ägare Torbjörn Blomqvist.

"Vi ska skapa Lidingös egna vardagsrum"

Torbjörn Blomqvist har ambitionen av att Villa Foresta ska vara en plats alla vill åka till, en plats för alla typer av möten. Det ska även vara lika välkomnande för alla Lidingöbor som för de som bor på andra sidan bron.

– Vi vill skapa Lidingös egna vardagsrum på Villa Foresta, säger Torbjörn Blomqvist. Det känns så fantastiskt roligt att Villa Foresta blir en del av Stockholm Meeting Selection. Jag bor själv på Lidingö och har saknat den där platsen där man kan ses över ett glas vin efter jobbet, äta middag med familjen eller ses på ett affärsmöte, säger Torbjörn Blomqvist.

Matkonceptet är inte riktigt klart, men tanken är att det ska vara en öppen resturang, en resturang för alla med topp mat och dryck.

Fastigheten där Foresta ligger ägs av fastighetsbolaget Altira AB. De kommer att investera en hel del för att utveckla fastigheten. Här planeras för en vinterträdgård med inspiration från skog, natur och Italien, spa med flera bastur i borgens valv, pooler, restauranger, uteterrass och vinbarer. I början av maj 2024 kommer Villa Foresta öppnas för gäster, ett år senare blir spaavdelningen klar.

– Vi är mycket glada för att vi har ingått ett avtal med Stockholm Meeting Selection som driftoperatör med tanke på deras erfarenhet av att utveckla fastigheter och unika destinationer. Vi vill att Villa Foresta ska bli en levande plats där människor kan mötas, umgås och njuta av den vackra miljön. Vi tror att vi tillsammans med Stockholm Meeting Selection kan utveckla Villa Foresta till en hel destination av upplevelser, säger Oscar Christensson, VD Altira.

Kommentarer

  1. Jättekul! Historia och nutid knyts samman. Ser fram emot en trevlig samlingsplats för både hitresta och Lidingöbor.

  2. Härligt och inspirerande för en person som kan utveckla och skapa mästerverk av Lidingös landmärke!
    Stort Grattis till Torbjörn Blomqvist!

  3. Gledelig og høre at Foresta kommer til å ta imot besøk igjen. Jeg og min familie har bodd her i mange år. De siste årene i desember, det var koselig og se utover Vartahavnen enten vi spiste frokost eller lunch. Ble derfor svært skuffet, da jeg ikke fikk booket rom i oktober 2023.

    Vi ba alltid om rom mot Lidingøbroen, bortsett noen ganger i tårnet rom 903, med fantastisk utsikt. Sommertid lånte vi sykler og beså Lidingø og Stockholm, en herlig tid.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *