Strömhopp från Moderaterna

Carl Östring, Therese Carlborg, Christel Söderberg och Tinne Loveman hoppar av.
Stad & Politik23 mars 2022 kl 05.353

Lidingömoderaterna tappar ännu fler förtroendevalda. Nu hoppar Tinne Loveman, Carl Östring och Therese Carlborg av sina uppdrag.

– Jag kan inte företräda Moderaterna längre, då jag tycker att de har betett sig odemokratiskt när det gäller nomineringslistan till kommunalvalet, säger Tinne Loveman, när Lidingö Nyheter når henne.

Tinne har ännu inte bestämt om hon ska stödja något annat parti inför valet, men i så fall lutar det åt Lidingöpartiet.

Carl Östring lämnar politiken och lägger sin tid på familjen och jobbet som affärsjurist.

– När då Länsförbundets styrelse beslutade att Filip Svanberg skulle strykas, så lånade de sig till ett demokratiskt övergrepp som jag vägrar att legitimera. Jag kan omöjligen valarbeta då, säger Carl Östring till Lidingö Nyheter.

Hur Therese Carlborg kommer att  göra är oklart. Lidingö Nyheter har sökt henne utan att lyckas.

Igår kom det fram att partiets nytillträdde ordförande Erik Centerlind hoppar av, samt att fyra av partiets toppnamn, Christel Söderberg, Joakim Forsell, Henrik Åkerman och Susanna Baconcini går till Lidingöpartiet.

Nej, det är inget aprilskämt. Det kan vara den allvarligaste situation som drabbat Lidingömoderaterna genom tiderna. Besvikelsen är mycket stor och avhopparna skräder inte sina ord: ”rävspel”, ”jaget går före laget”, ”osportligt beteende” och ”karaktärsmord” är uttryck som hörs.

– Det är mycket tråkigt att det blivit så här, säger Christel Söderberg.

Bakom det hela ligger en personkonflikt där två läger bildats med olika förslag på förstanamn till kommunfullmäktige: Daniel Källenfors och Filip Svanberg. Men det handlar inte bara om det, utan om hur ärendet har hanterats. Här förekommer kritik mot partiledningen om maktmissbruk och odemokratiska beslut.

Medlemmar har polisanmält varandra för förtal. Bland annat har utdrag från Filip Svanbergs ärenden hos Kronofogden beställts och skickats till andra moderater. Trots att hans ärenden hans lagts ned eller betalningarna reglerats. Det handlar om parkeringsböter och en dubbelfakturering från ett byggbolag, där Filip Svanberg fick rätt.

Kommentarer

  1. Hur var det nu, var det någon som föreslog att höja sin egen lön till rent astronomiska belopp, någon som anlitade nära släkting för ”konsultuppdrag” eller beviljade kompisar bygglov…?
    Men det är ju klart det är väl därför man blir politiker… Men att förlora demokratiska val det ska man ju inte behöva tåla.

  2. Haha…
    ”Men att förlora demokratiska val det ska man ju inte behöva tåla”
    Det var en av de bästa kommentarerna i år!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *