Stoppa maktkampen – välj ett nytt ledarskap på Lidingö

Debatt30 mars 2022 kl 04.148

Bittra fejder präglar idag det styrande partiet i stadshuset. Moderaterna klarar inte ens sin interna demokrati, vilket har resulterat i dubbla kandidatlistor, strid för öppen ridå och plötsliga avhopp. Centerpartiet vill se ett nytt ledarskap, som sätter Lidingöbornas välfärd i centrum istället för politikernas personliga behov.

Centerpartiet Lidingös kandidat till Kommunstyrelsens ordförande är Patrik Buddgård och partiet vill bidra till en verklig förändring där lyhördhet, demokrati och välfärdsfrågor dominerar arbetet.

Moderaterna har styrt på Lidingö sedan urminnes tid. De har tagit makten för given och agerat därefter. Efter valet 2018 såg de till att Lidingö blev riksbekant efter ett misslyckat försök att kraftigt höja politikerarvodena. Lotta Morger, ordförande i Centerpartiet Lidingö säger:

”Samförstånd ska prägla lokalpolitiken, inte maktkamp. Med ett nytt ledarskap i kommunstyrelsen kan vi stärka demokratin och öka Lidingöbornas inflytande. Vi kan få ett mer öppet styre där frågorna diskuteras mellan alla partier, istället för att som nu avgöras i slutna rum mellan de styrande partierna. I långsiktiga frågor så som utveckling av våra stadsdelar är det extra viktigt med bred förankring, Rudboda torg är ett praktexempel där både Rudbodaborna och opposition har haft allt för liten insyn och möjlighet för påverkan.”

I SCB:s medborgarundersökning tycker bara en fjärdedel av Lidingöborna att de har bra möjligheter till insyn och inflytande i kommunens beslut och verksamheter. Gabor Sebastiani, vice ordförande säger:

”Vi har den starkaste lokala prägeln. Det beror på att vi lyssnar. Hela vår kärna är att arbeta för lokal demokrati, bättre dialog och större inflytande. Tiden är mogen för en nystart i Lidingö stadshus. Lidingöcentern är idag största oppositionsparti och vi är redo att ta över ansvaret för kommunen efter valet. Välj vår kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande, Patrik Buddgård. Välj demokrati, lyhördhet, inflytande och välfärd på vår ö.”

Centerpartiet Lidingö

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/polisfragan-verkar-ha-kort-fast/
  Det är lätt att konstatera att det parti som verkligen fått vind i seglen är Lidingöpartiet. Det är säkert flera partier som får känna av detta. Byggpolitiken har haft problem länge och skandalen Ravinen 22 har i symbios med polisen tystats ner. Ingenting händer med det skrämmande skalet. Carl-Johan Schiller lovade krafttag och skadestånd i 3-miljonersklassen men nu är det nedtystat. Det är inte det enda projekt som skapat missnöje med Schiller. Manegen är krattad för Lidingöpartiet !

 2. Möjligen har du rätt Anders.
  Men det som inte bara är oroväckande, utan även stötande, är att inte bara väljare verkar överväga LP, även M politiker har aviserat partibyte!
  Vi talar om politiker som varit passivit eller aktivt delaktiga i den väljarfientlighet som pågått under så lång tid. Att makthungern är så stark att man byter kappa efter vinden är minst sagt inte klädsamt. Det rimliga hade ju ändå varit att helt lämna politiken för en mandatperiod eller fler.
  Med dessa individer på valbar plats är därför inte LP ett alternativ för mig.

   1. Det är inte rimligt att man vid avhopp går direkt in på ett annat partis lista utan någon slags prövotid. Samma brist på trovärdighet finns som jag redovisat hos KD.

    Jag har försökt att få mina förslag beträffande polisverksamheten förankrade utan att vara politisk. Det renderade i att samtliga partier gick ihop om kravet på områdespoliser förlagda tillsammans med Ambassadpolisen på f.d. polisstationen.

    Bristen var att politikerna trodde att det räckte trots att jag hade bevisat hur polisledningen systematiskt blockerade deras krav. Nu har nye lokalpolischefen vägrat att svara i fyra månader ! Varför tar bara Lidingöpartiet till sig kunskap som finns utanför partiorganisationen ?

  1. Vad jag vet så är de som bytt parti från (M) till (LP) den senaste tiden inte med på valbar plats för Lidingöpartiet då partiet fastställde sin valsedel innan dessa partibyten genomfördes.

   För egen del kommer jag inte att kandidera för något annat parti nu efter min avgång, även fast jag har blivit erbjuden placeringar på diverse partiers valsedlar. Jag förblir medlem i M tills vidare. Jag kommer därav inte att sitta i kommunfullmäktige under den kommande mandatperioden.

   //Erik Centerlind, fd ledamot av kommunfullmäktige (M)

   1. Heder åt Dig Erik men rent principiellt tycker jag inte att något ska hindra Dig från att t.ex. representera Lidingöpartiet vid kommande val. Att M lokalt/regionalt (Katten Jansson m.fl.) ägnar sig åt icke demokrati är inget Du ska drabbas av. Alla goda krafter behövs.

 3. Att Centerpartiet med Patrik & Rebecka som frontfigurer kommer att bli Lidingös största parti vid kommande val är en no brainer.

 4. Svar till Johan Andersson:
  Lidingöpartiet står öppet för alla som gillar vår politik och delar våra värderingar, oavsett varifrån man kommer. Vår valsedel inför årets val är redan processad och spikad på vårt årsmöte den 17 mars. Man kommer inte in på Lidingöpartiets valsedel förrän vi lärt känna våra nya medlemmar. Det är bra för såväl den nya medlemmen som partiet och partiets väljare. Denna princip gäller alla nya medlemmar.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *