Stoppa maktkampen – välj ett nytt ledarskap på Lidingö

Debatt30 mars 2022 kl 04.148
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Centerpartiet Lidingö

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/polisfragan-verkar-ha-kort-fast/
  Det är lätt att konstatera att det parti som verkligen fått vind i seglen är Lidingöpartiet. Det är säkert flera partier som får känna av detta. Byggpolitiken har haft problem länge och skandalen Ravinen 22 har i symbios med polisen tystats ner. Ingenting händer med det skrämmande skalet. Carl-Johan Schiller lovade krafttag och skadestånd i 3-miljonersklassen men nu är det nedtystat. Det är inte det enda projekt som skapat missnöje med Schiller. Manegen är krattad för Lidingöpartiet !

 2. Möjligen har du rätt Anders.
  Men det som inte bara är oroväckande, utan även stötande, är att inte bara väljare verkar överväga LP, även M politiker har aviserat partibyte!
  Vi talar om politiker som varit passivit eller aktivt delaktiga i den väljarfientlighet som pågått under så lång tid. Att makthungern är så stark att man byter kappa efter vinden är minst sagt inte klädsamt. Det rimliga hade ju ändå varit att helt lämna politiken för en mandatperiod eller fler.
  Med dessa individer på valbar plats är därför inte LP ett alternativ för mig.

   1. Det är inte rimligt att man vid avhopp går direkt in på ett annat partis lista utan någon slags prövotid. Samma brist på trovärdighet finns som jag redovisat hos KD.

    Jag har försökt att få mina förslag beträffande polisverksamheten förankrade utan att vara politisk. Det renderade i att samtliga partier gick ihop om kravet på områdespoliser förlagda tillsammans med Ambassadpolisen på f.d. polisstationen.

    Bristen var att politikerna trodde att det räckte trots att jag hade bevisat hur polisledningen systematiskt blockerade deras krav. Nu har nye lokalpolischefen vägrat att svara i fyra månader ! Varför tar bara Lidingöpartiet till sig kunskap som finns utanför partiorganisationen ?

  1. Vad jag vet så är de som bytt parti från (M) till (LP) den senaste tiden inte med på valbar plats för Lidingöpartiet då partiet fastställde sin valsedel innan dessa partibyten genomfördes.

   För egen del kommer jag inte att kandidera för något annat parti nu efter min avgång, även fast jag har blivit erbjuden placeringar på diverse partiers valsedlar. Jag förblir medlem i M tills vidare. Jag kommer därav inte att sitta i kommunfullmäktige under den kommande mandatperioden.

   //Erik Centerlind, fd ledamot av kommunfullmäktige (M)

   1. Heder åt Dig Erik men rent principiellt tycker jag inte att något ska hindra Dig från att t.ex. representera Lidingöpartiet vid kommande val. Att M lokalt/regionalt (Katten Jansson m.fl.) ägnar sig åt icke demokrati är inget Du ska drabbas av. Alla goda krafter behövs.

 3. Att Centerpartiet med Patrik & Rebecka som frontfigurer kommer att bli Lidingös största parti vid kommande val är en no brainer.

 4. Svar till Johan Andersson:
  Lidingöpartiet står öppet för alla som gillar vår politik och delar våra värderingar, oavsett varifrån man kommer. Vår valsedel inför årets val är redan processad och spikad på vårt årsmöte den 17 mars. Man kommer inte in på Lidingöpartiets valsedel förrän vi lärt känna våra nya medlemmar. Det är bra för såväl den nya medlemmen som partiet och partiets väljare. Denna princip gäller alla nya medlemmar.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *