(LP) behåller kontinuiteten men satsar också på nya krafter!

Avgående Birgitta Sköld och tillträdande Anders Paulsen.
Lidingö17 mars 2022 kl 19.51

Vid torsdagens årsmöte i Lidingöpartiet omvaldes enhälligt Lars H Ericsson för ytterligare ett år som partiets ordförande. Men mötet innebar också en växling i partiets ledarskap.

Birgitta Sköld har efter snart åtta år som vice ordförande i kommunstyrelsen, kommunalråd och ordförande i omsorgs- och socialnämnden bestämt sig för att trappa ner från Lidingöpartiets högsta politiska position. Ett enigt årsmöte hade därför nöjet att välja Anders Paulsen som nytt förstanamn på Lidingöpartiets valsedel i höstens val. Birgitta återfinns på plats nummer två på valsedeln.

– Politik och att kunna påverka och göra skillnad är något som jag fortfarande brinner för samtidigt som jag vill ha tid för lite annat, säger Birgitta Sköld. Men jag kommer fortfarande att vara kvar i partiets ledning och ge mitt fulla stöd till Anders Paulsen.

Det nya förstanamnet på valsedeln är den erfarne kommunpolitikern Anders Paulsen.

– Jag har i över 25 år jobbat som fritidspolitiker i olika roller inom lokalpolitiken i Danderyd och bland annat varit ordförande i kultur- och fritidsnämnden och ledamot av kommunstyrelsen samt gruppledare för M. Jag avslutade mina politiska uppdrag efter valet 2018 och har lärt mig mycket under mina år i politiken och har naturligtvis upplevt både med- och motgångar. Efter att ha varit borta från politiken några år, och flyttat hem till Lidingö (där jag är född och uppvuxen), lämnade jag Moderaterna och anslöt mig till Lidingöpartiet under 2021. Jag ser mycket fram emot att engagera mig i de lokala frågorna på ön för att hjälpa till att göra ett fint, grönt och trevligt samhälle ännu bättre, säger Anders.

Lidingöpartiets valsedel bygger på en blandning av kända och nya namn på fullmäktigelistan. På tredje och fjärde plats återfinns ”veteranerna” Lars H Ericsson och Evelyn Lewan­drowski Evelyn är tillika kommunfullmäktiges ”ålderspresident”, det vill säga den som tjänstgjort flest år i kommunfullmäktige av alla partiers ledamöter. Ålderspresidenten fungerar som ordförande vid kommunfullmäktiges första sammanträde efter ett allmänt val, innan en ny ordinarie ordförande är utsedd.

På femte plats finner vi civilekonomen Mikael Sens, som sedan förra valet har varit ersättare i kultur- och fritidsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen sedan 2020. På sjätte plats återfinns ytterligare en veteran, Hans Grundell, mångårig ledamot av kommunfullmäktige och även fullmäktiges 1:e vice ordförande sedan sju år, tillika ledamot av teknik- och fastighetsnämnden. På sjunde, åttonde och nionde plats finner vi tre nya namn i fullmäktigesammanhang, Michael Tranell, Jim Kenving och Daniel Ringskog, en civilekonom, en bankman och en civilingenjör. Alla tre har, eller har haft, uppdrag i olika nämnder och bolag under den senaste mandatperioden.

På tionde plats, åter en veteran, Göran Grahn, som idag även är vice ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden, Lidingö Fastighetsbolag samt vice överförmyndare i Lidingö stad. Plats 11–14 på valsedeln är nya namn i kommunfullmäktige, Ulf Cederin, Zandra Laverack, Ellinor Rückert och Annie Antranikian, en finansman, en pensionär, en pedagog och en paralegal.

Läs mer på Lidingö partiets hemsida här.

Lidingöpartiets valsedel ser i sin helhet ut så här:

1Anders PaulsenEgenföretagareGåshaga
2Birgitta SköldJur.kand.Islinge
3Lars H EricssonDipl. personalvetareSkärsätra
4Evelyn LewandrowskiProjektkoordinatorSkärsätra
5Mikael SensCivilekonomSticklinge
6Hans GrundellPol.magKäppala
7Michael TranellCivilekonomSkärsätra
8Jim KenvingBankmanSkärsätra
9Daniel RingskogCivilingenjörHersby
10Göran GrahnOrgelkonsultKäppala
11Ulf CederinFinansmanHersby
12Zandra LaverackPensionärNäset
13Ellinor RückertPedagogDalängen
14Annie AntranikianParalegalBrevik
15Per-Inge ZetterbergCivilekonomGåshaga
16David MeschJur.kand.Bodal
17Elisabeth TilianderCivilingenjörTorsvik
18Eva DunmurrayF.d. Chief Operating OfficerBrevik
19John Hewitt LindbergProjektledareGrönsta
20Lars WickbergCivilekonomGångsätra
21Marianne AxelssonLeg. sjuksköterskaIslinge
22Claes AxelssonLeg. läkareIslinge
23Jan DunmurraySjöofficerBrevik
24Axel Rune3D-artistElfvik
25Marie-Louise Ögren BloménLeg.psykologLarsberg
26Johan CederinCivilekonomAga
27Bo KnutssonIngenjörAskrike
28Margareta BorgF.d. chefssekreterareTorsvik
29Helene Nietchajev HanssonLeg.läkareSticklinge
30Jadwiga MichalewskaF.d. restaurangchefBodal
31Quint StarkieEgenföretagare & musikprod.Hersby
32Siv BjörkmanFil.kand. & galleristBodal
33Richard GaestadiusEkonomSticklinge
34Siv-Marie OlofssonF.d. försäkringstjänstemanMosstorp
35Bengt BarkmanF.d. lärare & rektorBodal

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *