Seniorkockarna – matlagningskurs för äldre herrar

Foto: Ingimage
Lidingö4 november 2021 kl 04.181

I mitten av november drar en ny aktivitet i gång på Mötesplatsen för män som är äldre än 65 år, en en matlagningskurs med sikte på grundläggande husmanskost och social samvaro.

Är du man och över 65 år, boende på Lidingö och har ett intresse för matlagning? Då kan detta var något för dig.

Matlagningskursen leds av Jonas Rindeskog, (som också sköter stadens seniorservice för personer över 70 år). Han är också utbildad kock. Deltagarna, max fem män, 65+, träffas fyra gånger under hösten och vintern mellan 18.30 och 20.30, och får en grundkurs i husmanskost och tillagning. Kursen är gratis men ingredienserna får man bekosta själv. Varje kurstillfälle avslutas med en gemensam tre-rätters middag. Lokalen ligger i stadshuset på Lidingö.

”Det här har legat i mitt bakhuvud ända sedan före pandemin, att hålla en social matlagningskurs med husmanskost för herrar”, säger Jonas. ”Många män som blivit änklingar blir ensamma och isolerade och har dessutom ingen vana att laga mat själva. Därför tänker jag att man kan slå två flugor i en smäll med en sån här kurs, men sen kom ju pandemin emellan. Första kursen pågår under hösten, men vi fortsätter med nya efter årsskiftet. Och en baktanke är att kursdeltagarna kanske fortsätter själva efter avslutad kurs, och kanske också börjar delta i andra aktiviteter som Mötesplatsen anordnar. ”

Skulle första kursen bli fulltecknad kommer fler kurser att ges. Maxantal per kurs är fem.

Så vad blir menyn för första kursen? Jo, den börjar förstås med en klassisk gubbröra.

Anmälan:
Antal deltagare per kurs: 5 (först till kvarn gäller)
E-post: jonas.rindeskog@lidingo.se
Telefon: 08-731 30 99

Kommentarer

  1. Jag är trött på färdiglagade köttbullar och fiskpinnar. Är nyfiken på att lära mig grunder för att exprementera fram nya varianter.
    Älskar fisk men får aldrig till det.
    Torrt, rått eller bibränt då blir det fiskpinnar. Och sen att få möjligt att göra detta med ett gäng goa gubbar är toppen så hjälp mig 🙂

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *