Rapport om brott, samverkan och trygghet

Fältkurator Linnea Hagström och kommunpolis Pontus Enbom.
Lidingö29 januari 2021 kl 05.073
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/lidingoborna-kanner-sig-mer-trygga-an-andra-i-stockholm/
  Pontus Enboms rapport ovan visar hur hans information inte är styrd av kommunens och medborgarnas önskemål utan av polisledningens direktiv. Det är oacceptabel desinformation. Alla partier på Lidingö enades i en skarp skrivelse om kravet på OMRÅDESPOLISER till Lidingö med anledning av händelserna under sommaren och de dramatiska händelserna i augusti. Det var det absoluta kravet.

  2020-09-21 presenterade Pontus Trygghetsundersökningen som nu skall ligga till grund för medborgarinflytande och SAMARBETSAVTAL.Den var alltså genomförd innan dramatiken i augusti men skall ligga till grund för samarbetsavtalet för 2021.

  Pontus fortsätter att redovisa statistik istället för att lämna ut den brottsinformation som gjorde att företrädaren Fredrik Wallén blev så oerhört uppskattad- men som skapade oro ! Redovisade händelser har stor betydelse för den upplevda tryggheten men statistik säger ingenting och det är precis vad som är avsikten med informationen ovan. Det är ett svek och därmed är förtroendet för honom förbrukat..

  Säkerhetschefen Anna Sundin är i allians och varken hon eller Pontus lämnar ut den information om brott som medborgarna vill ha. Våra lokala journalister har gett upp.

  Jag visste om att Anna Sundin m.fl.i kommunen hade träffat Fredrik Lövström och begärde att hon skulle redovisa hans inställning till kravet på OMRÅDESPOLISER och kommunens krav i kommande SAMARBETSAVTALET. Det är upprörande att hon inte överhuvudtaget tar upp det ovan, eller har Pontus avsiktigt utelämnat det viktigaste ?

  Jag citerar ur mejl som jag fick från Anna Sundin 2021-01-15:
  ”Hej Anders,
  Vi vill alla ha fler dedikerade områdespoliser till Lidingö. Behovet av och frågor kring områdespoliser lyftes så sent som igår till Tobias Lövström, lokalpolisområdeschef för Norrmalm, vid ett möte. Det är även ett behov som delas av vår kommunpolis.”

  Här har ni den bevisning som behövs för att styrka kommunens och polisens samarbete – inte för- utan mot medborgarnas önskemål. Lidingös krav inför Samarbetsavtalet måste först redovisas offentligt och debatteras innan det skrivs under. Nu måste politiker och medborgare agera !

  1. Det är synnerligen allvarligt att Tobias Lövström sviker och inte tar till sig det viktigaste kraven från Lidingös politiker och medborgare nämligen områdespoliser och att med dessa fylla upp halvtomma polishuset på Lidingö. Uppenbarligen har han inte Löfvings mandat.

   Chefskarusellen samtidigt med Lidingöpolitikernas begäran om områdespoliser var synnerligen olycklig för Lidingös del och ledde till att Ulf Johansson tog hand om Polisregion Mitt med säte i Uppsala och rivstartade med att driva en fördubbling av antalet områdespoliser. Han hade haft långt gångna planer för Stockholmsområdet men där har nu Löfving satt stopp då det gäller andra än utanförskapsområden. Det är skrämmande att Löfving har så stor makt att han kan fortsätta att inte rätta sig efter direktiv från Riksdag och Regering.

 2. Det är beklagligt att man döljer verkligheten med statistik istället för att ange hur brottsbild och otryggheten faktiskt ser ut på Lidingö. Man tar också statistiken som ett bevis på att en fast närvarande polis inte behövs på ön, vilket är en mycket farlig inställning.
  För att skapa trygghet med medborgardialog krävs det en fast polisstyrka på Lidingö istället för väktare.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *