Lidingöborna känner sig mer trygga än andra i Stockholm

Stad & Politik21 september 2020 kl 05.162
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/medborgardialog-2020/
  Denna Trygghetsundersökning är en upprörande bluff och desinformation. Trygghet är en KÄNSLA som är beroende av upplevelser och den information som man har. Kommunpolisen Fredrik Wallen satte en heder i att allmänhet och journalister fick detaljerad information om brott. Det fick till följd att otryggheten blev väldigt stor trots att brottsligheten på Lidingö alltid varit bland de lägsta i landet.

  Nu får varken allmänhet eller journalister någon brottsinformation utan bara brottsstatistik vilket förklarar att tryggheten vid undersökningen varit stor.
  Det behövdes bara några artiklar, ungdomsrån och gängmordet i sommar för att otryggheten skulle bli enorm och utlösa ett samlat krav från alla partier om områdespoliser. Detta förklarar också varför de akuta polisärendena via SOS ökat drastiskt. Tidigare var det inte lönt att ringa
  11414 och då gav man upp. Nu skapade händelserna i augusti en otrygghet och desperation som innebar att man ringde 112 om det mesta. Det är hela förklaringen ! En analys av mätningen av tryggheten leder alltså fullständigt fel efter vad som hänt sedan dess.

  Jag känner mig oerhört kränkt av att polisen, kommunalråden och säkerhetschefen inte vill ha någon dialog med mig. Enkäten i länken innehöll bara standardiserade kryssfrågor som var fullständigt meningslösa. Därav kan man inte dra några verklighetsförankrade slutsatser. Därför specificerade jag mina medborgarönskningar som var grundade på min erfarenhet och kunskap. Detta redovisas inte vilket är förnedrande.

  Allmänheten har gett upp och jag får ingen dialog. Dagens två artiklar är i högsta grad motsägelsefulla och talar snarast mot det samlade politiska kravet på egna områdespoliser. Kommunalråden och säkerhetschefen har förstört sin förhandlingssituation.

 2. Undertecknad känner sig inte trygg på Lidingö gångbanor pga alla lösa hundar. Lidingö kommun har sagt att jag ska be hundägarna koppla sina hunder. Dom allra flesta gör det och tycker att det är bra att jag säger till. Men så finns det gamla sura gubbar som bara låter hunden springa hur som helst. Går inte längre i skogen men jag måste ju komma hem från hållplatserna. Har ett traumatisk barndomsupplevelse som rörde en hund och har blivit påhoppad. Idag blev jag inte så men när jag bad att få hans namn skrattade han bara.
  Hundrädd Lidingöbo
  P.S. På min gata vet alla grannar om det och kopplar sina hundar

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *