Polisens medborgarlöften 2021

Kommunpolis Pontus Enbom slutar som lokalpolis på Lidingö.
Lidingö1 februari 2021 kl 12.005
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Tobias Lövström
Lokalpolisområdeschef Norrmalm
Region Stockholm

Kommentarer

 1. Hej, kör gärna fler trafikkontroller. Det körs fruktansvärt dåligt på ön. Tunga fötter och pladder i mobil samtidigt. Detta på samtliga sträckor. Värst är det nog i Torsviksdiket.

  1. Lars Johansson ! Om inriktningen på polisverksamheten skall bygga på gynnsam statistik och banala och okunniga önskningar från medborgare blir polisverksamheten en parodi. De frekventa, maffiga och synliga insatserna i Torsviksdiket ger medborgarna en falsk trygghet grundad på känslan och hoppet att polisen verkligen arbetar mot brottsligheten. Jag har ställt min erfarenhet, kunskap och engagemang till förfogande och blir verkligen missmodig då kommentarerna och stödet uteblir helt.

 2. https://www.lidingonyheter.se/rapport-om-brott-samverkan-och-trygghet/#comment-3044

  Jag har redovisat min inställning i länken och nedanstående mejl fick Anna Sundin och kommunalråden kopior av. Hur kan det komma sig att ingenting av detta finns med i Rapporten som ligger till grund för samverkansavtalet och inte heller i Lövströms fastslagna Medborgarlöften som redovisas i artikeln ovan. I varje fall punkt 1 och 2 i mitt förslag borde ha varit det viktigaste. Polisen gav alltså ingenting för hela redovisningen är en fullständigt ointressant programförklaring helt utan konkreta utfästelser. Det är fullständigt oacceptabelt och har inget värde alls. Hur kan Lidingös politiker acceptera detta utan att reagera. Jag klipper in:
  Ӏmne: Sv: Samarbetsavtal !

  Problemet är att det överhuvudtaget inte går att få någon dialog med den som har den reella makten och det är Mats Löfving. Anders Thornberg är i realiteten politiker i samma situation som Dan Eliasson. De medborgarlöften som Tobias Lövström slagit fast för 2020 är en total bluff för ingenting går att mäta. Det är så polisen vill ha det. Mina huvudpunkter är följande:

  1//Fem områdespoliser genast. De skall samlokaliseras med Ambassadgruppen liksom kommunpolisen som skall vara arbetsledare. Vägrar polisledningen skall lokalerna sägas upp. Fem är inte heligt utan ett test av förhandlingsviljan.

  2/ Polisen behöver lokaler och polisstation på Östermalm blir det inte under överskådlig tid. Hela polishuset på Lidingö borde därför användas av Norrmalmspolisen eller Östermalm om det nu blir delning.

  3/Det är inte acceptabelt att polisarbetet består av stora trafikkontroller med många poliser som ger intryck av kraftfull polisverksamhet men missar den kriminalitet som är problemet. Det är ungdomsgäng främst från Larsberg med samband till klotter och brottslighet runt Lidingö. Tecken pekar på att bostadsinbrott nu utförs av ungdomar i 20-årsåldern.

  4/ Hanteringen av grova skadegörelsen nedanför Ravinen 22 är oacceptabel. Kommunen och polisen har tillsammans förstört möjligheterna att driva skadeståndstalan mot fastighetsägaren. Kommunen måste ta initiativ då det gäller brott som går att klara upp och där polisen inte agerar.

  Anders”

  1. https://www.dn.se/debatt/svensk-demokrati-ar-skor-den-kraver-vart-engagemang/
   Jag har i dag varit i kontakt med mitt stora nätverk i Rättsväsendet och man har pekat på artikeln från DN Debatt där man fastslår att utvecklingen i USA med Trump och Capitolium kan hända även i Sverige om man inte tar itu med demokratiproblemet. De är allvarligt oroade av situationen inom polisen. Polisstyrelser och Polisnämnder har ersatts med Medborgarlöften som är fullständigt fiasko. Allt tidigare engagemang i kommunerna har tagits bort och det råder en maktlöshet som alla kapitulerat inför. Polischeferna kan styra allt och är nöjda för nu slipper de debatt och kritik.

   Tolv toppar har undertecknat debattartikeln och punkterna stämmer tyvärr oroväckande bra också på polisen. Jag citerar: ”Många människor känner sig inte includerade i demokratin. De upplever att de saknar förmåga att påverka samhället eller att göra sin röst hörd !” Det kan vara tillräckligt för att rasera en demokrati !

   Efter allt som framkommit ser jag ser ingen annan lösning än att bryta samarbetsavtalet med Tobias Lövström. Då har politikerna möjlighet att formulera sina krav. Eftersom polisen är en statlig myndighet har Riksdag och Regering lagt fast polisens skyldigheter vilket innebär att de skall bekämpa all brottslighet. Det vågar inte politikerna utnyttja utan tror fullständigt felaktigt att då blir Lidingö utan polisverksamhet !

   Kommunalråden och polischeferna har använt det bästa vapnet mot mig nämligen att låtsas som om jag inte finns och är rättshaverist ! Sådana kan man inte ha dialog med. Nu finns det så klara bevis på hur de agerar så nu måste de förklara sig.

 3. För att de s k ”Medborgarlöftena” ska bli trovärdiga krävs en fast polisstyrka
  på Lidingö, och inget annat. Som det ser ut nu verkar det som om de var rena rama bluffen.
  En polis som ska verka lokalt ska finnas lokalt. Lidingö är faktiskt så pass
  stort att detta kan gå. Det gjorde det ju tidigare. Dessutom har Stockholms
  innerstad nog med sitt.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *