Orsaken till explosion i Torsvik okänd

Lidingö14 mars 2022 kl 10.293
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/kommunpoliser-och-lokalpolischefer-har-svikit-lidingo/#comment-5398
  Kommunpolisen och Lokalpolischefen har gjort allt för att bevisa att Lidingö behöver inga egna områdespoliser. Trygghetsundersökningarna har visat på väldigt stor trygghet. Därför kom denna sprängning väldigt olägligt. Naturligtvis ökade otryggheten på Sylvestervägen till 100 procent. Vi har haft två gängmord, sprängningar och skjutningar och andra grova brott trots att vår brottslighet är extremt låg. Trygghetsskapande åtgärder då något hänt är ett hån. Det som skapar verklig trygghet är att brotten förhindras eller klaras upp!
  Kriget i Ukraina kom som en chock och det visar sig att Ukrainas konsulat vid Stjärnvägen bara ligger 100 meter från Rysslands handelslegation. Därför var ju första tanken att det hade något att göra med sprängningen. Där står alltid en polisbil med två poliser från Norrmalmspolisen trots att Ambassadpolisgruppen har ju sin bas på Lidingö f.d. polisstation på Lejonvägen.
  Mot den bakgrunden är det oacceptabelt att polisledningen inte går med på två områdespoliser för att förebygga och bekämpa vår egen brottslighet.

 2. Sprängningar mot bostäder och skjutningar ökar. Redan innan första kvartalet 2022 är slut har 26 personer dödsskjutits mot 6 samma period 2021. Kopplingen till narkotika är klarlagd. Mot den bakgrunden skall man se sprängningen på Sylvestervägen Lidingö söndag 2022-03-13 vid 20.30-tiden. Skrämmande att den skett vid en tidpunkt då de flesta är hemma och rör sig.
  Narkotikasituationen i skolorna på Lidingö uppmärksammades redan 2013 med polisrazzia på Hersby skola där 63 av 70 narkotikaprov var positiva. 2020 visade en skolenkät att användningen av narkotika var störst i överklassområden som Lidingö och Danderyd och inte i ”utsatta” områden.
  Det är oacceptabelt att polisen inte ansträngt sig för att komma åt langarna utan bara gjort det enklaste som fått stort medialt gewnomslag och skapat en falsk trygghet. Sedan har vad jag vet ingen razzia gjorts och statistiken på narkotikabrott har närmat sig noll ! Jag har vid åtskilliga tillfällen tagit upp att polisen inte tar tag i den brottslighet som bekymrar Lidingö utan satsar på synlighet med jätterazzior beträffande trafikbrott.
  GW i TV4 tog i morse upp paradoxen att polisen har ett väldigt starkt förtroende samtidigt som vardagsbrotten läggs ner och stora områden saknar lokal polisverksamhet. Då är det stötande att vi inte kan få två områdespoliser som ägnar sig åt vår lokala brottslighet utan att de vaktar vid ambassaderna på Stjärnvägen där våra ambassadpoliser som huserar i f.d. polisstationen huserar borde stå. Hur kan våra lokalpolitiker acceptera detta ?
  Min prognos är att sprängningen på Sylvestervägen kommer att läggas ner utan att man ens försökt att klarlägga narkotikalangningen på Lidingö. Det går inte om man bara inriktar sig på teknisk bevisning.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *