Nyplantering av träd vid Ravinen 22

Lidingö4 december 2020 kl 12.324
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

  1. Upphovet är jätteskandal av vänskapskorruption mellan kommunens tjänstemän och politiker som grundlades 2011 då en hög tjänsteman mot alla bestämmelser fick tillstånd att stycka av Ravinen 22 från Ravinen 15. Det var mot alla bestämmelser men tjänstemannen gjorde ett jätteklipp och flyttade till Sydafrika. Den avstyckade tomten var i princip obyggbar men ärendet ställdes på sin spets 2017 då nuvarande ägare köpte den via bulvaner och begärde byggnadstillstånd för huset som står 50 cm från tomtgränsen. Total konflikt med grannar som förlorade i högsta instans där kommunen för att försvara tidigare beslut satt på samma sida som tomtägaren.

    Det är solklart att ägaren är den enda som har intresse av att få bort träden. Sambandet med grannkonflikten är uppenbar. Istället för att delge ägaren skälig misstanke om anstiftan till grov skadegörelse tystar kommunalrådet och polisen tillsammans ner ärendet. Det finns liknande ärenden där kommunen vunnit skadeståndsprocess trots att polisen lagt ner utredningen. Orsaken torde vara att bygglovschefen är djupt involverad i situationen 2011 och slåss för sin egen sits. Hela detta ärende är fullständigt oacceptabelt men kommunen tystar ner. (visa mindre)

  2. Naturkämpar eller inte? Det kanske handlar om rädsla när debattglada förblir tysta. Vem vet vad som döljer sig bakom exploatörer av lukrativa fastigheter parat med frekventa intrång på allmänna ytor. Det finns en tystnad bland insatta politiker och tjänstemän som kan bottna i att det antingen saknas rent mjöl i påsen eller hot om repressalier. Vilka kopplingar finns t.ex mellan Briggen 2 (Fregattv 7, som nyligen köptes av Arbetarebostadsfonden) och Ravinen 22, det senare projektet som staden erbjuder exklusivt underhåll med nya träd utmed gångvägen?

  3. Det är inte konstigt att grävmaskinisten lämnat felaktiga uppgifter. Han jobbade åt byggenteprenören. Att gärningsmännen hoppat ur en bil , sågat i träden och skrämts iväg är inte trovärdigt. Det är en uppenbar saga som varje reflekterande människa förstår. Detta styrker kopplingen till skandalbygget och misstanken mot fastighetsägaren om anstiftan till grov skadegörelse. Polisens utredning är ett totalt fiasko och kommunalrådets naivitet är oacceptabel. Dom har gjort allt för att dölja sanningen istället för att rikta alla insatser mot fastighetsägaren. Vänskapskorruptionen fortsätter och kommunen har all anledning att försöka dölja istället för att agera.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *