Ny privatägd vårdcentral öppnar i Centrum

Lidingö15 november 2022 kl 04.252

Gustafkliniken heter öns senaste tillskott av vårdcentraler och tar över Capios lokaler (i gamla polishuset) i Lidingö Centrum. 

Grundaren av Gustafkliniken - en vårdcentral för hela livet -  heter Therese Varre Almesjö och är själv leg. läkare och har tidigare erfarenhet av att driva vårdcentral. 

– Redan vid första kontakten vill jag att våra patienter tydligt ska känna att det här är något helt annat än vad som erbjuds i vården i dag. Jag vill ta tillbaka passionen och värdigheten  både för  yrket och för patienterna. Gustafklinikens fundament är omtanke och vi kommer alltid att ge det där lilla extra för hela familjen genom livets alla skeden, säger Therese Varre Almesjö. 

En omfattande renovering av lokalerna pågår just nu. Kliniken blir 500 kvm stor och tar alltså över Capios gamla lokaler. Gustafkliniken är ansluten till vårdens landstingsavtal. Vårdtagare kommer att kunna lista sig från januari nästa år och de planerar att öppna den 1 februari 2023.

Kommentarer

  1. https://www.lidingonyheter.se/moderaterna-50-nya-poliser-till-lidingo/
    Det gör ont i själen att läsa detta ! Jag var med 1987 då Rikspolischefen och Lidingöbon Holger Romander invigde Polisstationen. Vi var c:a 45 poliser på alla nivåer som klarade upp nästan allt- bland de bästa i Sverige.

    Planen var att hela huset skulle tas i anspråk för Stockholms expanderande polisverksamhet. Istället halverades polisstyrkan vid Närpolisreformen i början av 90-talet och resten tömde Polisstationen vid omorganisationen 2015. I stället för att poliserna skulle ut till människorna blev det i hela Sverige en absurd centralisering. Efter hård kamp har vi blivit lovade i varje fall fyra områdespoliser som vi fortfarande inte fått.

    Det gör då ont att läsa artikeln. Vi behöver inga fler Vårdcentraler på Lidingö men utsatta områden har skriande och stora behov. Det är klart att det är guld att jobba med vård på Lidingö. Norrmalmspolisen får allt större lokalproblem och Jättepolisstationen på Östermalm har skjutits på framtiden. Då hade det varit läge att hyra och fylla upp hela Polishuset på Lidingö. Allmänhet och lokalpolitiker är åter lurade !

  2. Tveksamt vad vi kommer att få för lokalpoliser. Stötte på två stycken ”poliser” i helgen vid Statoilmacken i Torsvik i en civilbil. Den ena betedde sig gravt olämpligt mot den andra. En mobbare. Något som inte bara noterades av mig. Sådana personer betackar vi oss för.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *