Moderaterna: 50 nya poliser till Lidingö!

Moderaterna Daniel Källenfors och Johan Forssell presenterade det nya polismålet med 50 nya poliser. Här framför det gamla polishuset.
Stad & Politik26 augusti 2022 kl 14.325
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. https://www.dn.se/sverige/m-kalla-om-laget-i-partiet-en-avgrund/
  Det är skräck hos Moderaterna också på Lidingö ! På annat sätt kan man inte tolka de sanslösa utspel som M gör för att vinna röster. 50 poliser till Lidingö är bortom all rim och reson. Vi kan inte avskärma oss och komma tillbaka till den situation som rådde 1987 då vi fick vår nya polisstation och klarade all polisverksamhet själva. Vi har låg brottslighet och kan inte ta polisresurser från områden som har kris.

  Nu gäller det istället att se till att vi får de fyra områdespoliser som i stort sett är måttet med en områdespolis per 10.000 invånare som utlovades vid vid omorganisationen 2015. Kämpa istället för att de förläggs på Lidingö f.d. polisstation tillsammans med de fyra områdespoliserna från Östermalm och att de kan samarbeta. Då är det rationellt att Kommunpolisen blir gemensam.

  Problemet nu är att våra politiker slagit sig till ro efter löftet om fyra egna områdespoliser. Sedan har ingenting hänt och informationen om vår brottslighet obefintlig. Budskapet har istället varit att ”det har varit väldigt lugnt”. I praktiken innebär det att det inte varit några bråk men vi har drabbats av inbrott och stölder för stora värden men det har bara blivit statistik. På sensommaren har ett 40-tal lyxbilar försvunnit från norra Stockholmsområdet men inte en rad om detta beträffande Lidingö.

  I höst måste politikerna verkligen sätta blåslampa på polisverksamheten och hålla koll på vad poliserna gör, att de finns här och inte bara har styrkedemonstration då något hänt. Det har tutat och blinkat blått hela våren och sommaren trots att budskapet varit ”att det varit lugnt”. Är det bara jag som är väldigt besviken på Säkerhetschefen som är f.d. polis med stor kunskap, men inte engagerat sig i kampen för polisverksamheten ? Det är då ytterst svårt för politikerna att genomskåda de bluffar som polisledningen matat oss med sedan 2015. Bort med Ambassadpolisen och in med vår Lokala polisverksamhet !

  1. Natten mot i går tisdag var det inbrott i ett villabygge på Zetterbergsvägen. Elverktyg hade tillgripits men polis vägrade att göra teknisk undersökning och höra grannarna. Istället åkte Grannsamverkan runt i området och lämnade lappar med information om inbrottet utan att nämna omständigheter därför att den får de inte av polisen !

   Det är så polisen arbetar. De lägger inte ner kraft på det som oroar Lidingöborna utan skriver ut böter. Det har varit många liknande stölder som sedan följts upp med tillgrepp av nylevererade vitvaror. Det har bara blivit pinnar i statistiken och i stort sett ingenting klaras upp. Det är är utländska ligor som står för denna brottslighet även med bilar, båtar och annat men polisen lägger bara ansvar på medborgarna ! Det är patetiskt att begära 50 poliser då polisverksamheten inte fungerar !

   1. Jag har grävt vidare i detta och har fått skrämmande uppgifter om hur polisen döljer information och sanning.

    Grannsamverkansgruppen fick onsdag morgon kl.08.50 meddelande från tf. kommunpolis Louise Bovin om att det varit inbrott i ett bygge på Zetterbergsvägen. Ingen information om omständigheter. Dagens patrull svarade kl.09.05 att de skulle åka till området och dela ut information.

    De får aldrig veta exakt var inbrotten skett, vilket är frustrerande eftersom det inte leder till några informationer från grannar utan bara uppgivna frågor ! På informationsblanketten står ”inbrott och polisen har besökt din granne”! Hur många har fått sådana direkt lögnaktiga informationer och trott på det ?

    Polisen har alltså inte varit på plats och inte vidtagit några åtgärder för att få information för att lösa brottet. Det hade inte heller hjälpt att skicka en utryckningspatrull eftersom de i dylika fall direkt bedömer läget som hopplöst och hastar vidare. Ingen utredning och det leder till nedläggning direkt med motiveringen ”ej spaningsresultat”.

    Med vår låga brottslighet skulle fyra områdespoliser kunnat åka på ALLA brottsplatser och få information av vittnen och komma vidare. Så jobbade vi på 80-90-talet och det ledde till att uppklaringen låg i topp i Sverige.

    Nu sockrar Socialdemokraterna med att lova 50.000 polisanställda varav 34.000 uniformspoliser ! Nu finns c:a 10.000. Nu måste Lidingös politiker genomskåda bluffarna i polisverksamheten och hårdhänt följa upp den och ställa krav på resultat !

 2. På riksplanet kan jag tycka väldigt synd om Kristerson. Den enda politiker på riksplanet som förtjänar respekt. En politiker som faktiskt månar om att föra ett uppriktigt samtal men oket efter Reinfeldt drabbar honom nu hårt. På lokalplanet gör M det mesta för att förlora inflytande. Andra droppen var petningen av Svanberg regisserad av Katten Jansson, samma man som nu med alla medel försöker stoppa vindkraft utom synhåll fem mil utanför Stockholms skärgård men som aldrig tycks ha skådat stålskogen på Svenska Högarna. C, trots Lööf på riksplanet, lär nu bli största parti på Lidingö och kan tillsammans med Lidingöpartiet bilda en god grund för fortsatt utveckling med sunda inspel från övriga partier. Spännande blir det!

 3. I somras fick två damer över nittio år själva mota ut buset och läsa lusen av dem efter oönskad påhälsning hemma. Polisen gjorde som vanligt ingenting. Ynkligt.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *