Milstolpe i utvecklingen av Högsätra

Stad & Politik5 mars 2020 kl 06.102
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Lidingö Vänner ser med oro på att den politiska majoriteten sätter igång stadsbyggnadsprojekt efter projekt där ekonomin initialt är så svag att projekten inte kan genomföras men måste avbrytas efter att planeringskostnaderna gått åt till ingen nytta.

  Planeringen av Högsätra ser ut att gå åt samma håll som Lidingö Centrum/Torsvik. Inom Lidingö Vänner har vi i första hand observerat hur svagt intresse majoriteten har visat för att ge innehåll åt Hälsans hus, det hus som ska ersätta Lidingö sjukhus när allt är klart.

  Bostadsbyggande är nyckeln till den ekonomi, som kan bekosta infrastrukturen såsom idrottsanläggningar och Hälsans hus. Ett litet antal radhus helt otillräckligt förstås. Förutom detta uppenbara har staden dessutom dragit ner på bostadsbyggande i många andra projekt på ön så att överenskommelsen med Trafikverket om bidrag om drygt 300 miljoner kronor till delfinansiering av Lilla Lidingöbron äventyras. Stadens planer skiljer sig redan tydligt från den i överenskommelsen nedtecknade motprestationen.

  https://www.trafikverket.se/tjanster/ansok-om/ansok-om-bidrag/statligt-stod-for-hallbara-stadsmiljoer—stadsmiljoavtal/projekt-som-beviljats-bidrag-2018/

  För Lidingö Vänner
  Anders Ulfvarson

 2. Det ser trevligt ut med småskalig bebyggelse, men ger inte utrymme för blandad befolkning i vår kommun där bostäderna har högsta kvadratmeter-kostnad i hela landet. Det blir plats för välbeställda, pigga pensionärer. Bra så, de blir ju fler. Några höginkomsttagare kanske också kan komma ifråga. Särskilt pensionärerna får snart stor glädje av Hälsans hus, om det får något anpassat innehåll. Men vilka ska jobba här? Inte många i tilltänkt personal får råd med bostad på hitsidan om bron. Många av dem åker redan långa sträckor från Stockholms kranskommuner eftersom vi inte någonstans på ön bygger för människor med lägre och måttliga inkomster – handelsanställda, sjukvårdsbiträden, farmaceuter, sjuksköterskor, poliser, lärare… Lidingö blir med majoritetens politik en alltmer exklusiv och segregerad stad, som får svårare att rekrytera arbetskraft till rimliga löner, inte bara till Hälsans hus men också till förskolor, skolor och handel.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *