Lidingö har fått en ny kommunpolis

Lidingö17 september 2022 kl 05.276

Thommy Brännström heter Lidingös nya kommunpolis. Lidingö stad presenterade honom i veckan på sin facebooksida.

Att vara kommunpolis är i första hand en strategisk funktion. Thommy ska vara länken mellan polismyndigheten och de olika samverkansfunktioner som finns inom Lidingö stad, till exempel socialtjänst, skola, grannsamverkan och stadens säkerhetsorganisation.

– Det ska bli roligt att komma i gång med uppdraget. Mycket handlar om administrativt arbete men det är också viktigt att synas ute i samhället, i skolor och på fritidsgårdar, säger han själv.

Nyligen beslutades att fyra årsarbetskrafter hos polisen kommer att avsättas med särskild placering på Lidingö. En viktig uppgift för Thommy Brännström blir nu att få dessa på plats.

Kommentarer

 1. Utmärkt med en erfaren och trygg kommunpolis. Det är viktigt för att bli mentor till våra utlovade områdespoliser som är utbildade och inriktade på att arbeta i grupp och väldigt osäkra på hur man skall arbeta för att lyckas som områdespolis. Thommy är ju 59 år och förhoppningen är att han är mätt på sin breda erfarenhet och ser detta som ett bra sätt att runda av sin karriär och visa på vägen tillbaka för lokal polisverksamhet. Tidigare kommunpoliser har varit kortlivade och främst använt kommunpolistjänsten som språngbräda för att komma vidare i karriären !

 2. Skulle vi möjligen kunna få hit en person som vill göra karriär i verkligheten och inte bara massa trötta f.d. chefer?

  1. https://www.lidingonyheter.se/kommunpoliser-och-lokalpolischefer-har-svikit-lidingo/
   Tommy och Jan !
   Jag förstår begreppsförvirringen då det gäller kommunpolis/områdespolis. Kommunpolisen är sambandsman och områdespoliserna är de som skall ta den direkta kontakten med brottsligheten. Det är den absolut viktigaste uppgiften och den som lokalpolitiker och allmänhet kämpar för. Därför tror och hoppas jag att Thommy Brännström är rätt person som kan bli en absolut nödvändig mentor för områdespoliser som känner osäkerhet för att arbeta självständigt och inte i grupp.

 3. Välkommen Thommy Brännström som en av Lidingö’s nya kommunpoliser, du är efterlängtad! Vi hoppas att detta är bara början och att Lidingö stad snart får en fullt fungerande polisstation, som en stad av Lidingö storlek förtjänar.

 4. LidingöPartiet hälsar vår nye kommunpolis Thommy Brännström hjärtligt välkommen till Lidingö! En jättebra början är att du har fokus på att få de fyra utlovade områdespoliserna på plats. Stort lycka till i ditt nya viktiga uppdrag!

 5. Det här är enbart löjligt
  Vi är över 50000 innevånare här på ön och behöver en egen polisstation här
  Vi är den enda kommunen i Sverige med så stort innvånarantal i Sverige som inte har en egen polisstation

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *