Inbrott i kaptensstugan – stal 50 liter glass

Kaptensstugans vanligtvis fulla glassboxar ekar nu tomma efter förra veckans inbrott. Foto: Atte Jigestam.
Lidingö16 augusti 2021 kl 04.453
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/apropa-bilstolder/
  Under hela sommaren har vi inte fått någon brottsinformation från kommunpolisen värd namnet. Jag påstår att man istället döljer den brottslighet som förekommit och levererat statistik och allmänna utskick. Istället har ”Trygghetsskapande” poliser dagtid visat upp sig i Lidingö Centrum och gett medborgarna falska förhoppningar.

  Brottet ovan visar att den lokala ungdomsbrottsligheten även i år har haft fritt fram men polisen har inte levererat någon information värd att publicera på våra lokala medier. På försommaren dolde man orsaken till tre inbrott hos pensionärer med hemtjänst och kablade ut att allmänheten skulle vara vaksamma för att tre bostadsinbrott förekommit på kort tid.

  Det har sedan varit flera inbrott bl.a. på Bertilsbergsvägen, Kyrkstigen,Kronstigen,Jägarstigen,Kolmårdsvägen,Friggavägen och Ekkronevägen. Det har varit stöld av bildelar och lyxbilar. Nu får vi veta att det under sommaren varit 30 stölder av dyrbara Luxusbilar men vi får inte veta hur detta drabbat Lidingö. Företag har drabbats av uppenbart planerade stölder för stora belopp men ingenting klaras upp.

  Nu startar Sverige och Lidingö igen och det finns all anledning att våra Lidingöpolitiker kräver att inte allt skall satsas på gängkrigen utan att vi i höst skall få två egna områdespoliser. Egentligen skulle vi ha haft fem men nu är kravet att polisledningen skall visa verklig samarbetsvilja !

 2. Två nya inbrott dagtid på Ekbackevägen och Oskarsvägen som i 10 år varit speciellt drabbat område. Katalysatorstöld från Toyota Prius på Fregattvägen.

 3. I dag redovisar Mitt i Lidingö under stor rubrik att 52 fortkörare fick böter och 5 miste körkortet vid trafikkontroll i veckan. Några hade ifrågasatt om polisen inte hade något bättre för sig.

  Frågan är befogad eftersom polisen fortsätter att inte bry sig om de brott som oroar Lidingöborna. Det är oroligt kring Näset där två mopeder stulits och en hantverkarbil blivit av med verktyg. Bilinbrotten i området fortsätter alltså. Ännu en bilstöld nu på Optikervägen.

  Nu måste polisen svara på varför de inte anstränger sig och tar itu med de brott som verkligen oroar Lidingöborna utan istället visar sig i Lidingö Centrum som ”Trygghetsskapande” och rapporterar trafikbrott. Det klarar väktare och ordningsvakter med några veckors utbildning. Samtidigt fortsätter Lokalpolischefen att vägra Lidingö två områdespoliser. Det är ständiga chefsbyten och kommunpolitikerna får i höst börja om från början för att få dialog. Det är inte acceptabelt !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *