Inbrott i kaptensstugan – stal 50 liter glass

Kaptensstugans vanligtvis fulla glassboxar ekar nu tomma efter förra veckans inbrott. Foto: Atte Jigestam.
Lidingö16 augusti 2021 kl 04.453

Kaptensstugan fick under förra veckan ett mindre angenämt besök. När en av kioskens anställda kom till arbetet på måndagmorgonen upptäckte hon att dörren till glasskiosken var öppen och att låset var uppbrutet. Någon, eller några, hade under natten tagit sig in i kiosken och stulit nära på all glass.

– All glass förutom tre glassburkar var borta, runt 50 liter glass stals. En hel låda strutar och en del isglass försvann också, berättar Kaptensstugans ägare Atte Jigestam. 

Tjuvarna fick också med sig de elektroniska betalningsmedel som fanns i kiosken, däribland en kortläsare för Iphone. Atte Jigestam tror att det förmodligen är några ungdomar som ligger bakom inbrottet, och att det kan härledas till frånvaron av poliser på ön.

– Det måste komma in poliser till Lidingö igen. Det är jätteviktigt. Människor känner sig osäkra efter att ha levt med pandemin under så lång tid, och det resulterar i en urladdning där brottslighet medföljer. Vi måste få tillbaka en polisstation till ön.

Händelsen har polisanmälts, och kaptensstugan kommer framöver utrustas med bättre och mer hållbara lås i hopp om att inga fler inbrott inträffar. 

– Det viktiga är att ingen blev skadad, och tjuvarna kommer med all sannolikhet inte vilja äta glass på ett bra tag, säger Atte Jigestam. 

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/apropa-bilstolder/
  Under hela sommaren har vi inte fått någon brottsinformation från kommunpolisen värd namnet. Jag påstår att man istället döljer den brottslighet som förekommit och levererat statistik och allmänna utskick. Istället har ”Trygghetsskapande” poliser dagtid visat upp sig i Lidingö Centrum och gett medborgarna falska förhoppningar.

  Brottet ovan visar att den lokala ungdomsbrottsligheten även i år har haft fritt fram men polisen har inte levererat någon information värd att publicera på våra lokala medier. På försommaren dolde man orsaken till tre inbrott hos pensionärer med hemtjänst och kablade ut att allmänheten skulle vara vaksamma för att tre bostadsinbrott förekommit på kort tid.

  Det har sedan varit flera inbrott bl.a. på Bertilsbergsvägen, Kyrkstigen,Kronstigen,Jägarstigen,Kolmårdsvägen,Friggavägen och Ekkronevägen. Det har varit stöld av bildelar och lyxbilar. Nu får vi veta att det under sommaren varit 30 stölder av dyrbara Luxusbilar men vi får inte veta hur detta drabbat Lidingö. Företag har drabbats av uppenbart planerade stölder för stora belopp men ingenting klaras upp.

  Nu startar Sverige och Lidingö igen och det finns all anledning att våra Lidingöpolitiker kräver att inte allt skall satsas på gängkrigen utan att vi i höst skall få två egna områdespoliser. Egentligen skulle vi ha haft fem men nu är kravet att polisledningen skall visa verklig samarbetsvilja !

 2. Två nya inbrott dagtid på Ekbackevägen och Oskarsvägen som i 10 år varit speciellt drabbat område. Katalysatorstöld från Toyota Prius på Fregattvägen.

 3. I dag redovisar Mitt i Lidingö under stor rubrik att 52 fortkörare fick böter och 5 miste körkortet vid trafikkontroll i veckan. Några hade ifrågasatt om polisen inte hade något bättre för sig.

  Frågan är befogad eftersom polisen fortsätter att inte bry sig om de brott som oroar Lidingöborna. Det är oroligt kring Näset där två mopeder stulits och en hantverkarbil blivit av med verktyg. Bilinbrotten i området fortsätter alltså. Ännu en bilstöld nu på Optikervägen.

  Nu måste polisen svara på varför de inte anstränger sig och tar itu med de brott som verkligen oroar Lidingöborna utan istället visar sig i Lidingö Centrum som ”Trygghetsskapande” och rapporterar trafikbrott. Det klarar väktare och ordningsvakter med några veckors utbildning. Samtidigt fortsätter Lokalpolischefen att vägra Lidingö två områdespoliser. Det är ständiga chefsbyten och kommunpolitikerna får i höst börja om från början för att få dialog. Det är inte acceptabelt !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *