Gymmet i Äventyrsparken färdigbyggt

Foto: Johan Nordström
Lidingö23 april 2020 kl 06.171

Utegymmet är klart och därmed är hela Äventyrsparken på Näset öppen för motionssugna. Med hinderbanan bredvid är det en komplett uteträningsanläggning.

Foto: Johan Nordström

Redskap finns för bland annat ryggdrag, situps, dips, chins, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp, balansträning, räckhäv i olika nivåer, stolpe för olika övningar med gummiband samt en stretchyta. Belysning finns med tryckknapp på en av stolparna bredvid.

– På platsen kan man träna det mesta och bredvid styrkestationerna ligger hinderbanan som kompletterar. Hela parken inbjuder till aktivitet och rekreation, den är tillgänglig för alla och helt kostnadsfri, säger Johan Nordström, idrottsstrateg på Lidingö stad.

Foto: Johan Nordström

På Lidingö finns totalt fem utegym. Gymmen finns utplacerade vid Stockbyslingan, i Gångsätra (Högsätra), längs Kottlasjöns norra strand, i Rudbodaparken och vid Äventyrsparken. Redskapen passar både vardagsmotionärer och idrottare.

En av fördelarna med utegymmen är att det inte finns några öppettider att passa eller kostnader för träningskort utan det är fritt fram att använda redskapen när andan faller på.

– Vi har lagt extra fokus på att se över och ställa i ordning våra aktivitetsplatser lite tidigare i år för att ge möjlighet till spontan träning utomhus i dessa coronatider, säger Carl-Johan Schiller (KD), kommunalråd och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Kommentarer

  1. I dessa Coronatider då vi inte kan freda oss från allt destruktivt är detta en riktig höjdare. Nya grupper söker sig till området som bjuder på allt som hälsans ö vill erbjuda. Närheten till golfbanan, Lidingöloppsspåret, skolor och förskolor gör att besöksfrekvensen ökat enormt. Det tränas, leks, solas, grillas och fikas som aldrig förr och de senaste dagarna har den efterlängtade solen och värmen fulländat upplevelsen!

    Till detta kommer att vi haft belysning på sista milen av Lidingöloppsspåret. En del vill undvika ”mördarbacken” i Sticklinge och nu har man dragit el även från Trolldalsvägen och till upploppet i Grönsta som innebär att man kan springa halva sträckan efter att solen gått ner.

    Coronasituationen tvingar fram stora ekonomiska förändringar i samhället. Jag har länge sagt att det är viktigare med små förbättringar som människor märker och gläds över, än stora satsningar som alltid skapar politisk splittring !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *