Carl-Johan Schiller utbuad i fullmäktige

Carl-Johan Schiller blir utbuad i talarstolen.
Stad & Politik21 december 2022 kl 04.119
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Carl-Johan, jag har alltid uppfattat dig som en klok och balanserad politiker med talets gåva och jag har alltid respekterat dig. Förstår att du kan vara besviken för att du inte längre fick plats som kommunalråd, men det jag nu fått höra om hur du argumenterat har gjort mig mycket besviken. Det är helt enkelt ”inte du”, om jag får uttrycka mig så. Ser det som ett tillfälligt avsteg från din etiska linje. Rätt att jag lämnade Moderaterna tidigare i år och det fanns orsaker till det. Samtidigt vill jag understryka att trots det stöder jag Anders Paulsen beslut att samarbeta me M och har fullt förtroende för hans beslut att välja det alternativet.

  1. Tack Henrik för komplimangen.

   Välj en tid och en plats så kan du få min bild av vad som skett och vad som lett fram till denna mycket ledsamma situation.

   Nu handlar dock den här artikeln om att vissa personer väljer att sätta sig över demokratiska regler och försöka tysta meningsmotståndare med buarop.

   Jag säger som Margaret Thatcher:
   ”Jag blir glad när de går på personangrepp, det betyder att de inte har några riktiga argument kvar.” (Fritt översatt)

 2. Ger man som Paulsen sin ”minnesbild” av vad som förevarit och dessutom kommer med påståendet om motkrav som tidigare inte varit uppe till diskussion och som framstår som ytterst osannolika svävar man för mig på sanningen. Det är sunt att det gick som det gick. Allt annat vore rubbat.

 3. Jag gör min andra period som gruppledare i kommunfullmäktige för (V). Aldrig tidigare har jag varit med om något som ens kan liknas vid detta
  Nu får det vara upp till oss alla att se till att hålla god ton och bete oss civiliserat i kommunens högsta beslutande församling. Det har varit en prydnad för Lidingö att alla, oavsett parti, kunnat bete sig i möblerade rum och hålla god ton. Jag hoppas det förblir så.

 4. Kan hända att representanter från Lidingöpartiet har tagit lite för mycket intryck av fotbolls-VM. Det som passar i en fotbollsläktare hör dock inte hemma i ett politiskt forum. Kan se i kommentarsfältet här att inte alla lidingöbor håller med om detta, så jag hoppas att vi slipper rökfacklor och bengaler framåt, under tiden som vi övriga ledamöter, utanför LP, står upp för anständighet och respekt för lokaldemokratin.

  1. Om Du syftar på min kommentar om att det är sunt att det gick som det gick syftar jag på KD:s inlägg och inte på efterföljande burop.

 5. Var och en kan själv lyssna på debatten via den länk som finns i artikeln. Knäckfrågan är om vad sades mellan 2:24:30 & 2:25:25 är sanning eller lögn. Det var väl fler personer i rummet? Ta bladet från munnen.

 6. Den politiska musslan har slutit. Ingen är beredd att säga någonting. Väldigt få intresserar sig och färre blir det. LÄNGE LEVE DEMOKRATIN!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *