Årets unga företagare prisades

Näringsliv21 juni 2022 kl 03.48

Onsdagen den 8 juni hölls den årliga prisutdelningen inom Ung företagsamhet på Hersby gymnasium. Stort grattis till Årets UF-företag, Re;Scent UF samt till Heads-Up UF som tog hem priset för Årets marknadsföring.

Malin Rosenqvist, näringslivschef i staden, delar ut priset för Årets UF-företag på Hersby gymnasium till Re;Scent UF. På bilden Hedda Zingmark, Clara Kvellsten Stubbs och Stephanie Jacobsson Gogoll. Med i företaget, men inte på bild är Anja Harting och Philippa Thun.

Genom Ung företagsamhet får gymnasieelever möjlighet att starta och driva så kallade UF-företag under ett år. En extern jury bestående av Matias Palm-Jensen (ordförande), Malin Rosenqvist, Maria Hall-Person och Fredrik Westerman har följt elevernas prestationer under året och läst deras årsredovisningar för att slutligen kora vinnarna i de två kategorierna Årets UF-företag och Årets marknadsföring.

─ Att ta emot priset för bästa UF-företag känns så otroligt kul! Det är jätteroligt att se att vårt arbete lönade sig och att vårt jobb har uppskattats. Jag är så tacksam för vår grupp och för våra rådgivare och lärare, säger Hedda Zingmark från UF-företaget Re;Scent UF.

Har du frågor eller vill bli rådgivare åt ett UF-företag?

Intresset för att starta företag, så kallat UF-företag, i skolan är rekordstort. Hersby gymnasium söker därför företagare som eleverna kan ha som bollplank. Syftet är att de ska kunna jämföra sina skolföretag med riktiga företag, få inblick i näringslivet och tillgång till kontakter. Har du frågor om Ung företagsamhet på Hersby gymnasium eller är intresserad av att bli rådgivare, kontakta gärna Monika Öman, legitimerad lärare, samordnare ekonomiprogrammet och ansvarig lärare för UF på Hersby gymnasium.

Läs mer på Lidingö stads hemsida.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *