Årets Företagare: Ekholmsnäs Golf

Johan Mihkelson Ringqvist driver Ekholmsnäs Golf, Sveriges största golfklubb.
Näringsliv31 maj 2021 kl 05.133

Onsdagen den 26 maj tilldelades Johan Mihkelson Ringqvist, ägare till Ekholmsnäs Golf Lidingö, utmärkelsen Årets Företagare på Lidingö 2021. Priset delas ut av Företagarna Lidingö.

Företagarna Lidingö skriver:

Årets Företagare på Lidingö 2021 är Johan Mihkelson Ringqvist som driver Ekholmsnäs Golf Lidingö. Johan Mihkelson Ringqvist är en sann entreprenör som med nya idéer och bottenlös kreativitet inte bara byggt upp och utvecklat sitt företag till en verksamheten med god lönsamhet. Så mycket mer än så sker i området tack vare Johans driv.

Juryns motivering:
För ett unikt entreprenörskap i en traditionsbunden bransch. Den golfverksamhet och nyskapande affärsmodell som Johan byggt upp under 20 år har genom hårt arbete gett framgångar med världens största golfklubb räknat i antalet medlemmar. Johan vinner priset Årets Företagare på Lidingö 2021 för den fantastiska bedriften – och för att ha skapat en av kommunens största ungdomsverksamheter. Ekholmsnäs Golf Lidingö erbjuder 1000-tals barn och ungdomar en betydligt mer tillgänglig möjlighet att börja med sporten. Vi uppmärksammar även den fina gesten att vårdpersonal erbjöds gratis medlemskap i klubben under det gångna året

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/15543-2/

  Oerhört glädjande att Johan Mihkelson Ringqvist orkade kämpa vidare trots motståndet. Vi har inte många som orkar och han är verkligen värd priset.
  Jag cyklade förbi i lördags och gladdes oerhört över det som pågår. Jag förvånades också över så många människor som var på plats i kanonvädret. Det speglade verkligen det stora intresset.

  Om du läser mina kommentarer i hänvisningstråden ser du att det som nu bekymrar mig är att samma bakåtsträvare som försökte stoppa Ekholmsnäs golf nu försöker att stoppa alla utveckling av området norr om Lilla Lidingöbron där brobyggarna har tagit över hela området och mer än så.

  Det var en enteprenör som satsade kraft och miljoner på att bygga ett Aqvarium där. Han fick samma bakåtsträvare emot sig och det måste ha varit knäcken. Vem vågar nu ha planer ? Det kommer att dröja och jag föreslår att man då byggarna drar sig tillbaka stegvis gör en provisorisk infartsparkering av en liten del av området tills kommunens avsikt klarnar.

 2. Jag tror du ska vara väldigt försiktig med att kalla alla som inte håller med dig för ”bakåtsträvare”.
  Så benämner du djupt engagerade miljömedvetna människor. Så benämner du dem med en kärlek till oersättliga naturvärden. Och så benämner du dem med vetenskapligt korrekt föreställning om biologisk mångfald och klimatpåverkan.
  Dina egna idéer delas inte av alla andra, det får du allt lära dig acceptera.
  De som motsatte sig rivningarna av 900 hus från svenska stormaktstiden på Norrmalm kallades också för ”bakåtsträvare”.
  Ibland skall vi vara försiktiga och inte låta vissa särintressen ta över alla andras gemensamma intresse eller allemansrätten. Det är en balans helt enkelt. Obalanserad skall debatten ej tillåtas bli.

 3. Hela projektet är märkligt från början till slut. Fyllnadsmassor som byggt en skidbacke och några golfhål i sluttningarna till backen. Så långt inga problem om man kunde hålla sig till det. Ridklubben vid Ekholmsnäs Gård har trängts undan och klubben har expansionsplaner med något så unikt som kommunal garanti i ryggen. Om klubben vill expandera får det bli norr om stan eller under jord.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *