Win-win för alla

Win – Win Ekonomis lokaler ligger på båda sidor om infarten till Slakthusområdet i Johanneshov.
Kåserier28 januari 2023 kl 03.561

Tjosan – hejsan!!

Nu är jag äntligen här! Jag har längtat så efter att få en inblick i hur min son Lasses grabbar, Martin och Ludvig, fixat framtidens arbetsplats här i Slakthusområdet i södra Stockholm. Det var så att jag fick önska mig ”upplevelser” när jag fyllde de 90 åren. Som present fick jag en dagbok där det unga gardet skrivit in sina erbjudanden, månad efter månad. Mycket fint och prydligt. Nu i december skriver Martin, Ludvig och Oskar:

”Nu är det till sist vår tur
Att med inger nåt göra
Kanske en utflykt med bilen
Men låt inte Inger köra.
Så en buffé med skinka, glögg eller vad som passar
Nu när tid mot jul det lackar.”

Hela Slakthusområdet är spännande med dekorerade tegelväggar, trappor och smala gångar och parkeringsplatser här och där.

Lördagen den 10 december hämtades jag av Ludvig och fick sedan en minnesvärd biltur över Lidingöbron ut mot Johanneshov och det gigantiska Slakthusområdet. Här öppnar sig en helt främmande värld inför mina ögon – är vi verkligen i Stockholm?

– Visst är det så! Men kan man verkligen driva ett seriöst företag här. Mitt i villervallan av gamla tegelhus med suspekta dekorationer i gångtunnlar och på fasader. Hur reagerar de seriösa kunderna, kan man fråga sig – inte minst över namnet ”Slakthusområdet”. Det låter lite mystiskt, minst sagt.

Win Win bildades  2011 av Ludvig Grimlund – efter ett framgångsrikt första år anslöts sin brodern Martin till företaget. Grundtanken var att skapa en redovisningsbyrå, bra för både kunder och medarbetare. Yngste brodern Oskar är också med i gänget då han datakunskaper behövs i sammanhanget.

Ja, jag frågar Ludvig – hur hamnade ni här? Svaret är att det började så smått med att en kund hyrde ett rum just vid infarten till Slakthusområdet och tipsade Ludvig om att platsen hade möjlighet att ta emot fler hyresgäster. I dag har Win-win Ekonomi (som deras redovisningsbyrå heter) lagt beslag på tillsammans fem våningar i två av husen. Här finns nu arbetsplatser för 50 medarbetare varav flertalet är kvinnor!

Tillsammans skapar vi värde
Är en av rubrikerna som finns att läsa på hemsidan Win-Win Ekonomi. Här börjar en sann-saga om hur bröderna Ludvig och Martin Grimlund började ett samarbete. Genom att se branschens brister och arbeta på nya, moderna sätt har de byggt en byrå där man genom gemenskap, uppmuntran och engagemang tillsammans med medarbetarna skapar värde. Stor vikt läggs vid goda relationer både med leverantörer och kunder.

”En win win-situation uppstår när någonting har hänt som alla tjänar på. En win win-situation har även uppstått efter att man genom en lång förhandling kommit överens om någonting som är bra för alla parter. Ett win win-läge är alltid eftersträvansvärt i alla förhandlingar,” står det på en hemsida jag hittar.

Denna lördag är det tyst och stilla i kontoret på Palmfeltsvägen 19. Efter en rundvandring i lokalerna är det dags för en mugg kaffe och ett hjärta av pepparkaka. Som extra piff bjuds jag på en smaksensation – som pålägg får hjärtat en rejäl klick Kavlis Ädelost ur tub!

Ja, alltid lär man sig något nytt!

Besöket på Win-Win gav mig mycket att fundera över – hur har Lasses grabbar klarat av att kunna ge bra arbete åt så många medarbetare som alla ser fram emot att komma till jobbet! Jo, jag kan nog förstå, jag minns själv hur lycklig jag var att komma till Svensk Damtidnings redaktion prick kl 9.

Härlig att ta sig an andras åsikter och problem och så spännande att kunna hjälpa till att lösa dem. Många gemensamma aktiviteter som till exempel frukost varje morgon där alla fritt kan vädra sina tankar och goda idéer var och är en god hjälp till samarbete mellan olika kategorier.

Är du hungrig? Runt hörnet finns lilla krogen ”Matateljén” till vår hjälp. På menyn en blandning av fantasifulla rätter som ”sotad rotselleri, kålbuljong, citron & fläderbär” eller ”Karamelliserad lökfärskost, potatis, brödsmul & hösttryffel” pris 125 kronor.
Arbetsrummen är många – allt är välordnat för att passa de olika behoven. Här finns också vilorum, om så skulle behövas.

Bravo, bravo – kära barnbarn säger en lycklig gammal redaktör Grimlund och tar språnget ut i verkligheten med hjälp av två röda kryckor.

Vilken oförglömlig upplevelse ni bjöd mig på – lördagen den 10 december år 2022.

Kommentarer

  1. vilken fin och kärleksfull och intressant artikel om dina barnbarn och deras innovativa verksamhet.
    kram
    Ingrid Strömberg

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *