Vittra tar nu emot fler elever

Vittra Lidingö innergård med fotbollsplan.
Lidingö5 februari 2020 kl 07.021

På Vittra Lidingö på Näset går barn och elever från förskola till årskurs 9. Sedan en större vattenskada inträffade hösten 2018 har delar av skolans lokaler varit avstängda för en omfattande renovering. Nu är samtliga skollokaler åter i bruk och skolan kan välkomna fler elever.  

- Vi har äntligen plats för fler elever igen, vilket känns bra eftersom vi har kö till flera årskurser. Men vi kommer växa kontrollerat och behålla den familjära atmosfären som kännetecknar vår skola där alla känner alla. Här har vi ett maxtak på 25 elever per klass och det ändrar vi inte, säger Kicki Blomberg, rektor för Vittra Lidingö. 

Vittras förskola har en internationell profil med både svensk- och engelsktalande pedagoger. Flera av barnen talar engelska och det finns en internationell prägel på hela skolan, även om man följer den svenska läroplanen fullt ut. Många av Vittras elever bor nära skolan men hit pendlar även även elever från andra delar av ön och från stan. 

Den stora skolgården som varit avstängd under renoveringen har fått en basketplan, pingisbord och en parkour-ställning som nyttjas av eleverna på rasterna och under fritids. På den separata innergården för de yngre finns en fotbollsplan och en liten scen för samlingar och uppträdanden. 

I den senaste brukarundersökningen gjord av Lidingö Stad får skolan fina omdömen av både elever och vårdnadshavare. 

För mer information om Vittra Lidingö, kontakta rektor Kicki Blomberg. 

Kommentarer

  1. Vad bra, Vitra med tiden visat fått en bra nivå och utvecklats, synd att många behöver pendlar. Man ser att Lidingö behöver billigare bostäder och motivera unga att skaffa sig barn annars om vi inte satsa på utbildning och fam kan bli ett sämre framtid obs politiker jobba på det!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *