Vinstock (M) hoppar av

Stad & Politik27 september 2021 kl 13.49

Fredrik Vinstock (M) lämnar uppdraget som ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden (MSN). Arbete och familj tar för mycket tid uppger han som skäl för sitt avhopp.

I ett inlägg på Facebook idag meddelar Fredrik Vinstock att han slutar som ordförande i MSN redan den 1 november. I inlägget beskriver han bland annat svårigheterna att kombinera uppdraget som fritidspolitiker med heltidsarbete och familj. Vinstock är dock nöjd med att han tillsammans med majoriteten lagt om byggpolitiken på ön genom att slå vakt om Lidingös kulturhistoriska bebyggelse och bevara den gröna ön för kommande generationer.

Fredrik Vinstock valdes in som ordförande i nämnden 2017 men har varit engagerad under många år inom Lidingömoderaterna, bland annat inom MUF. Avhoppet kungörs i kvällens fullmäktigesammanträde då också hans efterträdare, Mats Gröndahl, utses. Gröndahl är idag ersättare i teknik- och fastighetsnämnden.

Fredrik Vinstock har inte varit helt okontroversiell under sin tid på MSN. För några år sedan gjordes en arbetsplatsundersökning som visade att han hade en del konflikter med personalen och nu senast kritiserades han för sina fastighetsintressen, bland annat i Bromma.

Se artiklar från Lidingö Nyheter här och här

Lidingö Nyheter har sökt Fredrik Vinstock för kommentarer.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *