Vinst mot storfavoriterna

Bilden är från en tidigare match mot Viggbyholm. Fotot. Jonas von Hofsten
Sport1 oktober 2022 kl 07.47

Tack vare en strålande insats av samtliga spelare kunde Lidingö överraskande vinna mot seriens klara favoriter - Sollentuna.

2-1 (0-0) ( 2-1) (0-0) skott 13-30 (jag hade 17-37). Den första perioden var riktigt bra med div 2 mått mätt - och även om Sollentuna förde matchen så  höll Lidingö relativt jämna steg. I andra perioden var spelet ännu jämnare, men det var Sollentuna som tog ledningen efter 29:54 på en styrning.

Lidingös kvittering kom i powerplay när Shibby Lundh snappade upp pucken och spelade Fredrik Klasenius, som i sin tur la fram den till Elis Swartling. Elis sköt ett högt bra skott, som med hjälp av den skymning som Lundh svarade för gjorde att målvakten inte såg skottet. 1-1 (35:15). Några minuter senare fick Lidingö ett nytt powerplay och bra spel betydde ett mycket vackert mål. Gustav Dahlstedt gjorde en fin dragning i anfallszon och spelade en framrusande Loke Beckman som pricksköt i plockkrysset!!!! 2-1 (39:19).

I tredje perioden så hade Sollentuna ett hårt grepp om matchen och tryckte på men Gustaf Grut i målet hade blivit varm i kläderna redan från början och storspelade!

Visst förde Sollentuna större delen av matchen, men Lidingö spelade mycket bra i egen zon och så vitt jag minns kom inte Sollentuna i någon 2 mot 1-situation eller frilägen. Det var riktigt kul att se några av "hemvändarna" som t ex Elis Swartling, som lärt sig mycket ishockey i Vännäs de senaste åren. Loke Beckman, Ross Jaldung, Albin Melin, Isak Karlsson och Douglas Alex. var också nygamla som glänste. Flera av de gamla korten var också bra som Marcus von Sydow , Fredrik Klasenius. På mig så överraskade Jacob Paganderth på ovan backplats.

En detalj som måste bli bättre var tekningar. Samtliga tekare i Lidingö förlorade sin del i matchen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *