Vinst i förlängning mot Kista

Foto: Jonas von Hofsten
Sport6 oktober 2019 kl 08.02

Utan att Lidingö spelade på topp så blev det seger mot Kista 5-4 (1-2) (3-1) (0-1) (1-0) Skott: 44-28!

Skotten antyder ju ett klart övertag för Lidingö, och det stämmer, men Kista har två formationer som är riktigt bra. De skapade också många farliga kontringslägen.

Till saken hör att hemmaspelarna ”tillät” alldeles för många två-mot-en lägen. Backarna blev för ofta lämnade ensamma beroende på sämre hemjobb av forwards.

Spelet i inledningen av seriespelet är sämre än i träningsmatcherna.
Varför?
Till viss del beror det på att sex á sju spelare varit borta av olika anledningar. Bl a lurar förkylning i truppen. 

Kista tog ledningen i matchen 0-1 (7:00) efter att Lidingö inte fick pucken ur egen zon. Hemmalagets bästa formation var Linus Jansch-Oscar von Sydow-Erik Friberg och det var också den trion som gjorde 1-1 (13:22). Fin första passning av Joel Thorén och sedan från Erik Friberg till Linus som sköt distinkt i mål!

Ur lidingöögon var det ”onödigt” att Kista återtog ledningen 1-2 (16:56) och utökade till 1-3 (21:00) efter 15 sekunders P.P.! I det läget såg det mörkt ut, men solen gick upp igen när Karl Versteegh hittade målformen från säsongens inledning.

2-3 (25:36) var snyggt skott upp i taket (ass Jansch), 
3-3  (35:07) var – minst sagt – lite turligt.

I spel 4-5 kontrade Versteegh förtjänstfullt. I dålig vinkel slog kan in pucken framför mål. Där kastade sig en Kistaspelare och styrde in pucken i eget mål! Mål blev det också i P.P (38:32) och ledning för första gången i matchen. Erik Friberg var målskytten på ass från Oscar von Sydow.

Trots att Vikingarna hade ett litet övertag i tredje perioden var det Kista som gjorde mål och kvitterade efter 45:33. Matchen till förlängning och i spel 3 mot 3.

Kista har flera bra spelare och skridskoåkare. Det har Lidingö också. En av de bäste är Henrik Grönlund och när han lyfte in pucken efter 2:03 av förlängningen var två poäng bärgade! (ass Klasenius och Friberg).

Redan berömt andra kedjan. Vill också ge Karl Versteegh och ynglingen Jesper Oskarsson beröm. En eloge till Oscar von Sydow, som praktiskt taget klev direkt från New Yorkplanet ut på isen. Broder Jacob vår stabilaste back. Gustav Pielbusch bra i målet.

På tisdag är det dags igen för nästa match – Farsta (B).

FÖRVÄNTA DIG INGENTING – OM DU INTE SJÄLV GETT ALLT!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *