Villapriset på Lidingö är 10,7 milj kr i snitt

Isabella "Blondinbella" Löfwengrips villa såldes för drygt 11 miljoner förra året.
Lidingö14 juni 2019 kl 07.15

Mellan mars och maj gjordes sammanlagt 73 villaförsäljningar på Lidingö. Det kan jämföras med 65 st vid motsvarande tid i fjol. De sålda villorna hade ett genomsnittligt pris på 10,7 miljoner kronor. I hela  Stockholms län såldes 2 565 villor för i genomsnitt 5,7 miljoner kronor. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik, som Newsworthy har analyserat. 

Medelpriset på villaförsäljningarna på Lidingö var 10 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Stockholms län ökade villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 3 procent. 

Bland kommunerna i Stockholms län steg priserna på villor i 15 av 20 kommuner. Störst var ökningen på Lidingö där priserna alltså steg med 10 procent. I Södertälje däremot sjönk priserna med 6 procent. 

Priserna på bostadsrätter ökar något på Lidingö kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 1 procent. Även i hela Stockholms län ökade priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 3 procent. 

Bland kommunerna i Stockholms län steg priserna på bostadsrätter i 15 av 25 kommuner. Störst var ökningen i Botkyrka där priserna steg med 5 procent. I Upplands-Bro däremot sjönk priserna med 7 procent. 

Sammanlagt såldes 160 bostadsrätter på Lidingö mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 4,0 miljoner kronor. I fjol gjordes 133 affärer vid den här tiden på året. I hela länet såldes 11 203 bostadsrätter mellan mars och maj för i snitt 3,5 miljoner kronor. 

Svensk Mäklarstatistik

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *