Villa Söderås: ”Ta bort artikeln”

Villa Söderås fotograferad i juli 2019. Läsarbild.
Lidingö1 augusti 2019 kl 08.109
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Vad är det ägarna vill dölja? Att censurera media inbringar inte något förtroende precis.

  1. Hej
   Vi har inget att dölja. God publicistisk sed tarvar dock att vi som blir kritiserade har möjlighet att bemöta anklagelserna innan artikeln publiceras. Det är självsanerande regler som pressens frihet bland annat bygger på. Vi har inte censurerat något. Vi blir åsamkade oförtjänta skador med en inkorrekt artikel. Vi har bett om att våra justeringar av felaktigheter tas hänsyn till på samma sätt som om vi hade blivit tillfrågade från början. Det kan ta tid och vi ville lyfta artikeln från sidan medan de skrev om den med vår input.

 2. Om man jämför ursprungsbilden från 2013 med foton från 2014 till 2019 kan man helt bortse från företrädaren Rickard Bosson-Bergs försvarsskrift. Det är en häpnadsväckande manipulering som fått fortgå under dessa år utan att Kommunen åstadkommit någonting. Försök att komma överens har istället lett till ytterligare manipulering.

  Hela denna cirkus är en skam som våra politiker,tjänstemän och jurister är fullständigt ansvariga för. Trots det kan uppenbarligen inte ansvar utkrävas av någon. Nu har jag nog stöd av hela Lidingö då jag kräver att alla byggnationer skall stoppas och felaktigheter rivas, tomten återställas och viten betalas innan man kan fortsätta att färdigställa. Till att börja med vill vi se kommunen agera med grävskopor och lastbilar. Hoten från ägarna om rättsliga åtgärder är fullständigt patetiskt och den risken kan Kommunen ta utan ängslan !

  1. Hej
   Smaken är som sagt olika. På 1970 talet renoverades Villa Söderås enligt dåtidens anda. 2013 var huset nedgånget och med en 1970 tals karaktär. 1980 talet byggdes bakomliggande hotelldel. Nu renoverar vi enligt stadens bygglov och mer till originalutseende än tidigare. Ursprungsbilden från 1912 kommer vi inte att kunna återskapa. Muren är borta och vi har ej strandtomt längre. Allt som byggs idag är enligt kommunens bygglov. Det som finns kvar att tvista om är som sagt delar av marklovet. Vi har dock gått händelserna i förväg och går staden till mötes trots att rättsprocessen inte är avgjord ännu.

 3. Tålamod är ordet !
  Den förpatinerade kopparen är blott en mellanprodukt som används för att snabbare få en ärgad koppar. I fabrik skapas den koppar-kopparsulfat-kopparklorid-blandning som annars tar flera decennier att uppnå (med oren koppar av äldre tillverkningsmodell). Med den förpatinerade kopparen uppstår jämvikt mellan miljön och kopparen inom 3-5 år. Färgen kommer mattas av och få liv när nederbörd och årstid får verka. Det kommer bli ståtligt och ge Lidingöborna något att vara stolta över !
  Man borde tacka den som lägger miljonbelopp på att snabba upp ärgningsprocessen istället för att sätta upp obehandlad koppar.

  1. Hej
   Jag behöver lite mer information för att kunna svara på frågan. Ledningen för vad? VSQ Property AB äger endast fastigheten.

 4. Naturligtvis ska inte artikeln tas bort! Det vore lika med presscensur. Lidingöbor vill gärna gå kunna gå tillbaka och läsa ”hela historiken” om Villa Söderås. På lidingosidan.se finns inte mindre än 30 artiklar för den intresserade vid sökning på Villa Söderås. Skulle även dessa tas bort kanske?

  1. Hej Karin
   Det som har skrivits förut kan jag inte uttala mig om på ett adekvat sätt. Är de felaktiga så borde man ha besvärat sig redan då. Det är ju inte speciellt trevligt om gamla felaktiga artiklar ligger kvar på nätet. Lidingö Nyheter skrev nyligen en artikel utan att vi fick chansen att bemöta de ganska vinklade påståendena före publicering. Det bryter mot god publicistisk sed dvs medias egna självsanerande reglerna som pressfriheten bl. a. vilar på. Vem som helst kan drabbas. Kritiska artiklar som bygger på felaktig grund åsamkar oförtjänt skada och därför finns dessa regler. Om vi hade fått chansen till ett bemötande före publicering hade vi kunnat visa att de påståenden som skrivits var fel. Nu fick vi förvisso in vårt genmäle senare vilket vi uppskattar. Vi bifogade skriftlig bevisning i samtliga fall. Dock fick den felaktiga artikeln stå emotsagd i över en vecka. Fortfarande är rubriken ett fabricerat citat vilket också bryter mot media branschens egna regler. Vi har bett om ändring utan gehör. Vad vi bad om var följande: ”Artikeln har tillkommit genom tveksam pressetik och brott mot god publicistisk sed och resultatet har blivit därefter. Vi ber er därför vänlig och bestämt att lyfta artikeln omedelbart tills den i sin helhet har justerats och fakta blir kontrollerad.”

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *