Villa Söderås: Sveriges dyraste hus

Villa Söderås, Sveriges dyraste hus? Foto: Mehdi Bagherzadeh/Eklund Stockholm New York
Lidingö23 maj 2021 kl 04.591

Som man kan ha läst i medierna den senaste tiden finns nu Villa Söderås till salu för 350 miljoner kronor, rapporterar bland andra Aftonbladet. Det gör villan på Elfvik till Sveriges dyraste hus genom tiderna. 

Egendomen består av flera hus och är till salu för 350 miljoner kronor, vilket gör det till Sveriges dyraste hus och en rekordsumma på svenska bostadsmarknaden. För priset får man bland annat en boyta på 3 329 kvm, 17 000 kvm tomt, en nattklubb, fem större sviter och 23 gästrum med egna badrum.

Huset säljs av kändismäklaren Niklas Berntzon från mäklarfirman Eklund Stockholm New York. 

– Man försöker först sälja ett sådant här hus via privata kontakter, men om det inte går så vill man skrika ut det och det gör vi nu”, berättar Berntzon för Aftonbladet.

– Vi spelar in en säljfilm som saknar motstycke i Sverige. I USA är sådant vanligt, men här är det ovanligt. Vi lägger runt en miljon kronor på den här filmen.

–Läget är helt unikt, det som gör att det är ojämförbart är alla intilliggande fastigheter och så skicket som är det bästa tänkbara. Det är extremt mycket pengar, men det är så väldigt exklusivt. Inom en viss grupp av människor så är 350 miljoner inte så otroligt mycket pengar. Om någon sitter på flera miljarder så är det här en investering och man kan samtidigt nyttja det. Man slänger inte 350 miljoner kronor i sjön. Man förgyller ju livet, säger Niklas Berntzon.

Kommentarer

  1. För övrigt anser jag att säljaren skall åläggas att återplantera alla de träd, som olovligen avverkades på stadens mark, med fullvuxna träd. Detta skall omfatta det flertal hundraåriga lindarna samt det stora antal mogna fruktträd, vilka skövlades. Vidare också återställa de markhöjningar som genomfördes.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *