Villa Söderås döms att betala 2,5 milj kr

Foto: Bengt Jansson
Lidingö21 januari 2019 kl 10.133 6
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Artikeln uppdaterad 2019-01-21 kl 16.27

Kommentarer

  1. Maria ! Du skrämde nästan livet av mej och jag tog min cykel och åkte med utryckningsfart till Söderås. Huvudbyggnaden står kvar men stora ombyggnader pågår och på ett 15-tal firmabilar som står utanför kan man se vad som görs. Där borde kommunens Securitasvakt ha ståndpost och notera alla bilar och allt som rör sig, istället för att jaga Lidingöbor med parkeringsböter i våra centra. Det går inte ens att kika in utan att stå på en stege. Varför är det så totalt hemligt ? Naturligtvis för att ingen skall kunna kontrollera vad som händer- eftersom det är olagligt. Allting är kamerabevakat och låst och det finns kod och telefon.

    Jag pratade med en svensk byggjobbare som verkade seriös. Han hade inte en aning om konflikterna och att en tidigare enteprenör fått krav på 2,5 miljoner fastställt i domstol. Jättefegt av kommunen att låta en konkursförvaltare driva enteprenadärendet och ta kostnaderna för att sedan eventuellt haka på. Jag skäms !

    Trots att kritiken från Lidingöborna mot Lidingö kommun varit massiv har man istället för att vara offensiv backat steg för steg- precis som beträffande Iranska Ambassaden. Fastighetshajen Adam Backström sålde herrgården som ambassadörsbostad men med samma recept har man byggt och byggt och inhägnat med jättehögt ”Kumlastängsel” innanför vilket också sedan ett 10-tal år står ett gigantiskt betongskelett.Backström stack från skulder och skatter men kommunen anade ändå ingenting och gjorde ingenting ! Varningsklockorna kunde inte bli högre än så !

    Nu måste kommunen agera och köra till Söderås med grävskopor och lastbilar och återställa marken. Pågående byggen måste stoppas tills alla skulder, viten och avgifter är betalda och byggena överensstämmer med bygglovet. Lidingö måste våga ta risken att bli stämda för då blir det även i det fallet Johan Lundberg som blir förlorare. Det är slående hur lika järnportar, skyltar och staket liknar varandra i Söderås och Iranska. ”Snabbe Tommy” lyckades ju i 4 år driva med kommunen men nu måste det bli stopp. Agera och koppla på alla myndigheter ! Jag uppmanar Lidingöborna att via foton och vittnesuppgifter samla glödande kol åt kommunen !

  2. Jag förstår inte varför det pågår stora ombyggnader av huvudbyggnaden till Villa Söderås. Borde inte markåterställandet ha största prioritet? Om ägaren till Villa Söderås har för avsikt att följa domslut vill säga.
    Ja det måste bli stopp på dessa juridiska krumbukter och undanflykter. Tålamodet från Lidingöborna är slut. Är inte tiden för överklagan passerad för länge sedan förresten? Så fram med grävskopor och allt annat som krävs för att återställa marken. Nu får ägaren till Villa Söderås vackert betala. Kan de kanske inte betala? Too bad. Och nu orkar Lidingöborna inte höra mer om hur långt ägaren kan sträcka sig för att komma överens med kommunen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *