Villa Brevik har ny ägare – rivningen kan börja!

De nybyggda delarna av Villa Brevik kommer att rivas och ge plats för sex villor.
Lidingö18 februari 2020 kl 07.09

Fastighetsutvecklaren Midroc Properties har köpt Villa Brevik av Christopher Bailey, om har bedrivit konferensverksamhet på platsen sedan 1995.

Midroc planerar att riva delar av hotell- och konferensavdelningen och istället bygga ett antal friliggande en- eller två bostadshus på området. Karaktären på den nya bebyggelsen kommer att inspireras av svensk sekelskiftesarkitektur.

Längst upp till vänster är den gamla byggnaden kvar. Resten av tomten bebyggs med sex villor.

De sex nya byggnaderna ska bestå av friliggande en- eller tvåbostadshus och ska harmoniera med Villa Brevik, smälta in i området samt utseendemässigt bidra till ett varierat inslag i villastadsområdet. Breviks villastad utgör en kulturhistoriskt värdefull miljö med en väl bibehållen kärna från tidigt 1900-tal, kompletterad successivt med villor under 1900-talet. Villorna har i de flesta fall den ursprungliga karaktären i behåll och även flera ursprungliga tomtstrukturer finns kvar.

Villa Brevik byggdes 1920. Arkitekt var Jacob Gate.

Villa Breviks gamla fastighet ska renoveras och försäljningen av de första parhusen startar i höst. Byggstarten planeras till våren 2021 med inflyttning vår/sommar 2022.

– Vi är väldigt glada att vi nu gör ytterligare en nybyggnadsaffär för bostäder i Stockholmsregionen. Detta utgör ett av de första av flera projekt som är på gång i Stockholm och Uppsala, säger Jakob Ljunggren, affärschef Midroc Properties.

Christopher Bailey.

– Jag vurmar för att det ska bli ett fint bostadsområde och är glad för affären med Midroc som är kända för att bygga vackra bostäder med god kvalitet. Jag bor själv i området så därför är jag extra angelägen att detta ska bli något bra, säger Christopher Bailey.

Källa: Midroc och Högberga-Breviks villaägareförening

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *