Viktiga poäng för LSK i streckstriden

Foto: Matthew Tipple
Sport13 november 2022 kl 04.18

LSK tog en ganska bekväm seger hemma mot Tumba HK. Efter ledning i halvtid med 18-12 försvann spänningen och LSK kunde med segersiffrorna 32-27 räkna in två mycket viktiga poäng på kontot.

Efter en jämn inledning på matchen kopplade LSK greppet om matchen då matchens lirare Jonathan Jakobsson efter 13 spelade minuter elegant stegade förbi Tumbaförsvaret och satte 10-5. Laget behöll sedan ledningen och när Carl Sundelin med två sekunder kvar gjorde 18-12 till LSK kunde en nöjd hemmapublik i Gångsätra koppla av med en god kopp kaffe i pausen. Efter halvtidsvilan gick det sedan snabbt när Jonathan Jakobsson inom loppet av en minut satte två mål och ökade LSK:s ledning till åtta mål. Målvakten Willy Wiggström hade en bra dag och tangerade nästan 50 % i räddningar.

-Vi är väldigt nöjda med hur vi får till vårt försvar och målvaktsspel säger tränaren Anders Boqvist. När dom bitarna sitter så går det väldigt fort i vårt omställningsspel. 18 mål framåt i första halvlek är vi nöjda med. 

LSK:S målvakt Willy Wiggström gjorde en stor insats. Bild från tidigare match. Foto: Matthew Tipple.

Tyvärr är vi inte lika noggranna i andra halvlek och har lite för mycket tekniska fel för att vara jättenöjda. Men med tanke på att inledningen av säsongen var lite trevande så har vi allt i egna händer i sista matchen mot Skogås för att ta oss till den nya serien avslutar Anders.

Målgörare i LSK: Jonathan Jakobsson 9, Wictor Brage 5, Ted Wettebrandt  5, David Rimbe 4, Oskar Nilsson 3, Martin Alm 2, Matteus Karlqvist 2, Carl Sundelin 2.

Matchens lirare i LSK: Jonathan Jakobsson.

Den 19 november är det dags för publikfest då det är dubbelarrangemang i Gångsätrahallen. LSK:s  damer möter Uppsala HK kl 13.00 och herrarna Skogås HK kl 15.00.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *