Viktig men knapp seger mot Spånga

Foto: Jonas von Hofsten / Lidingöfoto
Sport30 oktober 2021 kl 10.03

Vissa matcher MÅSTE man vinna om möjligheten för spel i Alltvåan senare under säsongen ska bli verklighet. Det blev seger mot Spånga med 2-1 (1-0)(0-1)(1-0) skott: 35-28 (själv hade jag 30-25).

Lidingö gjorde en utmärkt första period och det borde gett ett större övertag än de 1-0 som Viktor Hansson (3) gjorde efter 4:18 på förarbete av Marcus von Sydow och Fredrik Klasensius. Ö-laget pressade tillbaka Spånga ordentligt och flera möjligheter fanns att öka på målskörden.

Andra perioden blev - nästan - en spegelbild av den första. Enda skillnaden var att Lidingö kom in i spelet igen under periodens slutskede. Ett rungande ribbskott av Kalle Kinch blev till en spelvändning och kvittering till 1-1 20:46, då av någon outgrundlig anledning tre lidingöspelare befann sig bakom sitt eget mål, vilket gav Spånga ett friläge och kvittering.

I tredje blev det bättre fart igen på Vikingarna och segermålet gjorde (som vanligt) Gustav Dahlstedt (9). Fint spel i P.P. var det som resulterade. Kalle Kinch la pucken till Oscar von Sydow som spelade en i fart kommande Marcus von Sydow, som i sin tur la in pucken framför mål där "Dala" direkt sköt i mål!

Matchen blev "onödigt" jämn, men aldrig riktigt i fara för poängtapp. Visst gjorde Axel Backman åter några riktigt fina räddningar, men trycket var inte så massivt från Spånga utom i slutminuterna då de tagit ut sin målvakt. Om något ska kritiseras så är det pucktapp och "dumma" passningar i egen zon s k indianare!

Kul att se att Jocke Lundh blivit en tekningsmaskin. 18/5 idag! Hela den femman var starka totalt sätt - utom vid 1-1 målet! Även andra femman skapade flera bra chanser med Fredrik Klasenius, Viktor Hansson, Jacob Paganderth med backarna Henrik Grönlund och Joantan Wilund.

Läget i tabellen är spännande. Marginalen till femteplatsen är 2 poäng och en match mindre spelad än Viggbyholm. Kvällens skräll var att Göta/Traneberg, som leder serien, förlorade på straffar mot jumbon Flemingsberg!

Kommande vecka bjuder på tätt med matcher. På tisdag är det Sollentuna 19:00(h), fredag Viggbyholm (b) och söndag Flemingsberg (h) .

OBS sistnämnda match spelas redan 12:30!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *