Onödig förlust efter straffar mot Österåker

Sport12 december 2019 kl 05.28

Idrott är inte alltid rättvist och det bevisade IFK Österåker när de vann i Childhoodhallen efter 16 straffar!

Lidingö förlorade med 3-4(0-0)(3-1)(0-2)(0-0)(0-1) skott 44-23! En orsak var att Lidingö hade otur med några av domsluten som ledde till två mål i numerärt underläge.

Inledande perioden var trycket klart mot Österåkers mål, men bara några få riktigt bra målchanser skapades. I den andra var däremot trycket näst intill konstant mot Österåkerkassen.

Ledningsmålet till 1-0(23:34) var ett snyggt anfall där Fredrik Klasenius hittade Joel Thorén (4) med en fin passning och Joels direktskott var härligt!

Bara cirka tre minuter senare kom 2-0 (26:48) när Viktor Hansson (3) tog egen retur (ass Klasenius +Thomasson). Viktor som gjorde en ny bra match. Nästan från ingenstans kom 1-2 (31:02) och mer spänning i matchen.

Fredrik Klasenius (6) påpassliga – om än lite tursamma mål – till 3-1 (36:52) kändes som matchavgörande? Målet kom till beroende av att två österåkerspelare (back + målvakt) sjabblade i egen zon och Fredde såg chansen. Målet tillkom dessutom med en man mindre på isen!

Att skotten blev 16-6 i Lidingöfavör säger lite om hur stor del av matchen som var Lidingös.

Tyvärr missuppfattade domaren en situation i inledningen av tredje perioden som ledde till en utvisning och ett power play-mål till 2-3 (45:57) bara sju sekunder efter utvisningen! Även 3-3 (52:35) var ett power play-mål, men denna gång efter en utvisning som inte går att klaga på!

Efter en mållös förlängning följde 8 straffomgångar innan avgörandet kom till IFK Österåkers fördel. Snopet!

Serien är fortfarande jämn och många matcher kvar att spela, så en trepoängare på fredag mot Hallsta  borta skulle sitta fint!

Sjömannen ber inte om medvind. Han lär sig segla!

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *