Vikings första seger

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport15 oktober 2023 kl 03.14

Det blev säsongens första seger mot Åkers/Strängnäs med 3-2 (0-0)(2-0)(1-2) skott 45-22. Det finns ett ordspråk som säger som man bäddar får man ligga, och det kan översättas till: Som man sköter uppvärmningen så blir matchupptakten!

Det såg tyvärr oskärpt ut när Lidingö värmde upp inför matchen och det var också uppenbart hur lätt Å/S-spelarna kom fram i mittzon i inledningen av matchen. Hade inte Axel Backman i målet storspelat hade underläget varit ett faktum, innan Lidingö tog tag i spelet.

1-0 (33:39) kom i power play när Gustav Dahlstedt (2) klappade in pucken efter fint förspel av Ludde Steenberg och Elis Swartling. 2-0 kom bara 34 sekunder senare när Viktor Fälth (2) gjorde målet med hjälp av Ross Jaldung och Max Brodén. Vad skönt det kändes när Albin Melin (1) slog in 3-0 i ett flygande anfall (ass: Elis Swartling och Jocke Lundh). Men lugnt blev det inte för i två power play kunde Å/S reducera inom loppet av 40 sekunder! 3-1 (50:01 och 50:41)! Nu spelade inte Å/S till sig någon riktigt bra kvitteringschans, utan Lidingö kunde hålla undan efter 22-4 i skott i sista perioden.

Härligt med en seger och den var dessutom välförtjänt för trots det jämna siffrorna så var Lidingö det bättre laget. Vad som måste slipas bort är till exempel att inte dribbla i egen zon i onödan, och så då att en uppvärmning före en match är inte bara för att röra på sig. Där ska skärpan i passningar och skridskoåkning slipas till. Kul att se att Viktor Fälth är på gång ordentligt. Att Anton Puskas spelar så fint som back. Gustav Dahlstedt fortsätter att förbättra sitt spel. Joakim Lundh är vår kloka gubbe! Fabian Alm som gjorde en fin A-lagsdebut 17 år ung! Ludvig Steenberg visar i alla matcher att han vet hur man spelar ishockey.

Min käpphäst tekningar var ett glädjeämne - 38/12! Lundh 11/3, Fälth 15/3 och Steenberg 12/6. Flest skott på mål hade Ross Jaldung, 6 stycken.

På tisdag är det Iron på bortais.

Det som överhuvudtaget är värt att göras, är värt att göras bra.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *