Vikingarna får gymnastikhall i Bodal

Visualisering Vikingahallen, Wästbygg.
Lidingö10 oktober 2022 kl 04.381

Wästbygg har tecknat avtal med Gymnastiktruppen Vikingarna om att bygga en 4 000 kvm stor hall för truppgymnastik på Lidingö. Ordervärdet uppgår till 74 mkr. Byggproduktion inleds under november och i början av 2024 ska föreningen kunna flytta in sin verksamhet i den nya hallen, skriver Wästbygg i ett pressmedddelande.

– Det känns inspirerande för oss att få bygga en anläggning som det finns ett så stort engagemang kring. Vi har genomfört projekteringsfasen i samverkan och haft en god dialog med föreningen under hela den fasen. Gemensamt har vi sökt vägar för att hitta lösningar på de specifika krav som ställs på lokalen, inte minst på golvet, och samtidigt säkerställa en rimlig kostnadsnivå, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

För Gymnastiktruppen Vikingarna kommer den nya hallen att erbjuda möjlighet att utöka verksamheten väsentligt. Dessutom kan verksamheten samlas under ett tak i stället för att, som idag, vara utspridd i flera hallar.

– Äntligen blir vår dröm verklighet. Vi har arbetat i många år för att kunna bygga en egen hall som är helt anpassad till truppgymnastik. Idag finns 800 aktiva gymnaster i vår klubb och när hallen är klar kommer vi att kunna erbjuda plats även för de cirka 600 barn och ungdomar som står på kö, säger Eva Unger, ordförande för Gymnastiktruppen Vikingarna.

Enligt tidningen Fastighetsnytt  kommer byggproduktionen inledas under november och i början av 2024 ska föreningen kunna flytta verksamheten till den nya hallen.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *