Vi står stadigt för de borgerliga värderingarna

Debatt27 oktober 2022 kl 04.237
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Patrik Buddgård (C), gruppledare
Suzanne Liljegren (L), kommunalråd
Carl-Johan Schiller (KD), kommunalråd

Kommentarer

 1. Schiller (Kd), Buddgård (C) och Liljegren (Lib) fortsätter att ”fultolka” M/Lp´s politiska program. För ingenstans har detta ”anpassats efter Sverigedemokraternas nationalkonservatism”. Denna barnsliga retorik påminner mest om sandlådan i Riksdagen.

  1. Christer du upprepar gång på gång att vi fultolkar men det är trots allt så att sänkt skatt, neddragningar inom tex hemtjänst och förskola samt att ”sälja av” fastigheter och verksamheter står i ert program svart på vitt.

   Jag noterar också att väldigt få lidingöpartister försvarar programmet lika ihärdigt. Troligtvis för att majoriteten av dem är med i LP för att motverka just detta. Synd att LP valde ett kommunalråd som verkar drivas mer av en vilja till politisk come back än vilja att driva Lidingöpartiets politik.

   Carl-Johan Schiller (KD)

 2. På vilket sätt och var står det i M och LPs handlingsprogram:
  -Att grupperna i förskolan ska bli större?
  -Att kvaliteten i grundskolan inte ska fortsätta att öka?

  I vilket sammanhang har politiken i handlingsprogrammet anpassats efter Sverigedemokraternas nationalkonservatism?

  Detta låter ni påskina i texten.

  1. Nej att ni skulle skriva att ni vill ha större barngrupper och sämre kvalitet i skolan det förstår vi också att ni inte gör. 🙂 men olika vägval får olika konsekvenser. I fyra år har jag hört Daniel
   källenfors ha förskolan i kikarsiktet men KD, L och även LP har stoppat hans förslag på nedskärningar. Nu står det i ert program att kostnaden ska sjunka och du som arbetar inom skolans värld vet ju också att personal är det som står för en stor del av kostanden och en av få saker man kan förändra. Så ska kostnaden för förskolan minska då blir grupperna större. Till det kan läggas att ett av de förslag som KD förde fram vid vårt enda möte med M och Lp under de så kallade förhandlingarna sa vi att vi ville sätta upp ett mål om att minska grupperna i förskolan och det var ett totalt stopp från er där.

   Med allt detta sagt finns en annan väg att gå. Låt oss arbeta tillsammans inom borgerligheten med ett lite bredare anslag än bara sänkt skatt!

    1. Om du försöker få detta till att handla om kommunalråd eller inte för kd, blir det alltmer uppenbart att du inte är insatt. Mängder av fritidspolitiker samarbetar inom olika konstellationer utan att vara kommunalråd.

     Med det sagt så är ju M mer än tydliga i samtliga förhandlingar jag haft insyn i på Lidingö (från 2010 till 2022) att ni vill ha många företrädare och bra betalt.

  2. Problemet är att det inte står något om t ex barngrupperna storlek eller att öka andel utbildade förskollärare i minoritetsprogramnet. Finns ingen ambition alls. Det är den typ av punkter vi andra borgerliga partier försökt förhandla in i programmet, men då har M och LP föredragit att gå till SD istället. Däremot står det väldigt tydligt siffersatt i programmet att skatten ska ner med 50 öre (90 mnkr) och att kostnaden för skola och omsorg ska bli lägre, nå ner till jämförelsekommunerna – det ska alltså sparas.

   Det kanske är så att M har blivit så lika SD redan i sin anpassning innan valet så de inte behövde anpassa programmet än mer. SD-tonen i programmet är dock slående när det gäller integrationsdelen t ex.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *