Varför får Lidingö inte de utlovade fyra områdespoliserna?

Debatt2 december 2022 kl 03.395
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Anders Bergstedt, pensionerad kriminalpolis numera samhällsdebattör.

Kommentarer

 1. Polisen är och kommer alltid att förbli en inkompetent myndighet. Den enda räddningen vore att staden själv fick anställa poliser och att det inte längre är ett statligt monopol. Vad säger Kristersson?

  1. Vad jag förstår så utlovades från M att vi på ön nu hade en garanti för att fyra områdespoliser skulle stationeras här. Dessutom utlovades att det skulle bli frittfram att hämta/lämna personer i Ropsten. Nu återstår att se hur ”stabila” dessa löften är!

 2. https://www.dagensjuridik.se/debatt/gangkrigen-far-inte-dranera-annan-polisverksamhet/
  Dagens Industri startade tisdag 2023-01-17 en serie om att den allt sämre effektiviteten blir polisens ödesfråga. Efter omorganisationen 2015 har centralisering, mera pengar och flera polisanställda bara lett till dramatiskt sämre effektivitet och brottsuppklaring. Lagföringen minskar kraftigt men kostnaden för varje lagföring har ökat med 40 procent ! Fredrik Kärrholm skriver att ”Det är för många som analyserar, planerar och administrerar och för få som ingriper mot brott”.
  Joakim Söderström skrev på DN Debatt och föreslog en snabb förflyttning till kärnverksamheten. DI fortsätter onsdag 2023-01-18 och beskriver en flykt av poliser från vardagsbrottsligheten. Det kan ge en löneökning på 9000 kronor/månad enligt Polisförbundet. NOA har 2000 anställda och har dränerat Lokalpolisverksamheten. Medan den gigantiska ökningen av utbildade poliser gått ut till landet har Region Stockholm tappat 113 poliser jämfört med 2015. Nu verkar alla vara överens om att det är oerhört viktigt att hitta ett sätt att STOPPA DRÄNERINGEN AV DEN LOKALA POLISEN.
  Hur skall detta gå till då Polisledningen inte håller sina löften till Lidingö ? Vem vill jobba självständigt som områdespolis med dålig lön och dålig status ?

  1. https://www.dn.se/debatt/brottsutvecklingen-pa-en-niva-vi-aldrig-sett-forut/

   Nu går Anders Thornberg tillsammans med sina förtrogna i högsta polisledningen ut och i princip gör avbön. Lokalsamhällen skall vara och kännas trygga. Nu skall man sätta fokus på brottsuppklaring främst av vardagsbrott, bostadsinbrott och brott mot äldre ! Grunduppdraget är att serva medborgarna. De som begår bostadsinbrott skall gripas och
   lagföras !

   Äntligen har man rätt inriktning. Det borde innebära att Kommunpolisen Thommy Brännström och Lokalpolischefen Erik Åkerlund vid Kommunstyrelsens sammanträde kl.18 i kväll redovisar namnen på de utlovade fyra områdespoliserna till Lidingö !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *