Var nöjd med lotten din – du som är äldre

”Vi är inte bortskämda” kommenterar Caj Herdenberg bänksituationen utanför Tor i väntan på bussen.Just när fotot togs fanns plats för två personer till på bänken vid busshållplatsen. 
Debatt28 augusti 2022 kl 04.192

Det finns bara en bänk vid hållplatsen Tor trots att så många äldre reser med Servicelinjen buss 921 och 923. Flera försök har gjorts av resenärer för att få dit ytterligare en bänk men inget har hänt.

Bussarna går inte ofta, bara fem gånger om dan och tidvis råder det bokstavligen kö till att få en sittplats på bänken. Och så har det varit i åratal.

En och annan  som har en rullator kanske känner sig lyckligt lottad i vetskap om att kunna slå sig ned på den om värken i benet gör sig påmind igen, om det inte finns plats på bänken. Men helhetsintrycket är att med så många äldre resande äldre, varav flera har någon funktionsnedsättning, så är det inte hållbart med en bänk för tre personer vid hållplatsen och det är inte försvarbart i en kommun som Lidingö.

Kommentarer

  1. Viktigt också att komma ihåg i sammanhanget att vi befinner oss mitt i en lågkonjunktur och nu, om inte tidigare, gäller begrepp som kostnadseffektivitet, recycling etc.
    Vad säger våra partier och vad säger Grosvenor om de nu är ägare till fastigheten där busshållplatsen Tor är beläget.
    Frågan är: hur mycket kostar en bänkbräda för 3 personer?
    Hälsningar
    Karin Wallgren

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *