Vad ansåg våra medborgare om Lidingö Centrum/Torsvik i samråd?

Debatt22 oktober 2019 kl 06.053
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
För Lidingö Vänner
Anders Ulfvarson

Kommentarer

  1. Som jag nämnt i annat sammanhang tycker jag att man skall ta den nämnda opinionsyttringen med en nypa salt. Vill man veta vad alla Lidingöbor tycker i en fråga bör man tillfråga ett slumpmässigt urval.

  2. Du har så rätt Patrik A Edgren. Den nuvarande politiska majoritetens myt om att lidingöborna ”vill bygga så lite som möjligt” bör vi också ta med salt. flera nypor. Man bör ha betydligt mer på fötterna när man radikalt ändrar inriktningen med avsevärt färre bostäder och proportionsvis större handelsytor i förhållande till det planprogram 2014, som man nu häpnadsväckande formellt hänvisar till i fortsatt planering. Vår poäng i Lidingö Vänner är således att majoriteten försummar att informera och återkoppla till medborgarna. Man talar om medborgardialog men det är tomt prat, har det visat sig. Självklart kommer man att följa lagen, men den ställer lägre krav än vad kommunalråden har utlovat. Nästa ”medborgardialog” lär bli 9 december. Det ska bli intressant att se vilket utrymme för påverkan som finns då. Vi får hoppas att lidingöbor kommer mangrant till medborgardialogen och ställer de rätta frågorna.

  3. Min minnesbild är att denna enkät undersökning och dess svarshantering innehöll ett antal brister och felaktigheter. Om jag minns rätt hade tex ett flertal personer lämnat negativa svar till Centrumutbyggnaden vilka inte fanns med i de officiellt redovisade svaren.
    Även om vi bortser från dessa ”tillkortakommanden” har jag svårt att utifrån de redovisade siffrorna komma fram till en annan slutsats än att Lidingöborna vid detta tillfälle ville bygga klart mindre än vad politikerna föreslog i de fem CentrumTorsvik förslagen 2013. Siffrorna visar att 75% av medborgarna i undersökningen ville bygga radikalt mindre än vad politikerna föreslog. Detta var ett tydligt budskap o jag förstår inte hur man kan tolka svaren på annat sätt. Politikerna var helt enkelt i otakt med medborgarna vid denna tidpunkt avseende byggpolitiken på Lidingö. Medborgarna ville inte bygga en variant av ”Täby Centrum” på Lidingö, man ville inte ha en stor byggarbetsplats med tung lastbils trafik i Centrum under 10-15 år. Man ville istället ha ett småskaligt, öppet och grönt Centrum dvs i linje med den byggpolitik som idag bedrivs av M och nuvarande majoritet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *